Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Дата: 05.01.2022
Автор:

Український кінематограф порадує 2022 року одразу кількома прем’єрами. Серед найочікуваніших українських показів року – фільми «Довбуш» та  “Я, „Побєда“ і Берлін”, а також мультфільм “Мавка. Лісова пісня”, передає УНН.

Я, „Побєда“ і Берлін”

Фільм за мотивами однойменної повісті легендарного українського музиканта Кузьми Скрябіна.

Шалені 1990-ті. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старому авто “Побєда”. Кажуть, там є колекціонер, готовий обміняти жовту “бестію” на шестисотий “Мерс”. Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Вже з перших хвилин подорожі все, звісно, йде не за планом. Проте точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення. Прем’єра запланована на 24 березня 2022 року.

 “Мавка. Лісова пісня”

Це анімаційний повнометражний фільм створений за мотивами п’єси Лесі Українки “Лісова пісня”, а також на основі українських міфів та культурних традицій. До створення стрічки залучили етнографів з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Музей історії української моди та Музею імені Івана Гончара, які допомагають з інтерпретацією українських міфів, легенд, обрядів та елементів візуальної культури. Прем’єра запланована на 29 грудня 2022 року.

“Довбуш”

Це пригодницько-історичний екшн. Синопсис: Карпати. Початок 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть. Прем’єра запланована на 12 травня 2022 року

Тим часом, минулого, 2021 року, попри карантинні обмеження, які передбачали 50% заповненості кінозалів, український фільм “Скажене весілля 3” зібрав у національному прокаті майже 29 млн грн і став найкасовішою українською стрічкою 2021 року, повідомляє FILM.UA Group.

“Скажене весілля” стало єдиною українською кінотрилогією, до того ж – комерційно успішною трилогією. Так, перша частина зібрала в прокаті 54 918 928 гривень, друга – 41 273 985, третя – 28 983 764. Усі три кінофільми подивилися в кінотеатрах сотні тисяч українців: загалом було продано близько 745 тисяч квитків, а загальний бокс-офіс сягнув позначки 125 мільйонів гривень”, – ідеться в повідомленні.

“Скажений“ всесвіт став настільки популярним, що права на створення локальної версії було продано в Литву, а згодом і в Румунію. Литовська версія “Скаженого весілля” зібрала в прокаті 776 939 доларів, закріпивши успіх кінофраншизи на міжнародній арені. Окрім того, кінотеатральний прокат 1-ї та 2-ї частин кінотрилогії вже проходив щонайменше в десяти країнах світу, серед яких США, Канада, Австралія, Китай, Польща й Чехія.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру