Протидія російській агресії: до Чорного моря зайшов новітній багатоцільовий фрегат Франції, оснащений крилатими ракетами

Дата: 14.12.2021
Автор:

Французький багатоцільовий фрегат “Овернь” пройшов Босфор. Це вже 31-й корабель нечорноморських країн НАТО, які зайшли в акваторію Чорного моря з початку року, повідомляють Патріоти України з посиланням на керівника Інституту чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка.

Варто відзначити, що ракетний фрегат FS Auvergne (D 654) – один з новітніх кораблів французького флоту. Був спущений на воду в 2015 році, а введений в експлуатацію у 2018 році. Порт приписки – Тулон. Належить до багатоцільових фрегатів типу FREMM. Призначений для протичовнової і протиповітряної оборони, знищення надводних кораблів та нанесення ударів по наземним об’єктам противника.

Судно має водотоннажність 6000 тонн, довжину 142 метри і ширину майже 20 метрів, осадку 4,9 метра. Розвиває швидкість в 27 вузлів і може пройти 6000 морських миль без дозаправки.

Екіпаж корабля – 145 моряків. Вони мають на озброєння одну 76-мм скорострільну гармату, три 20-мм кулемети з автоматичним управлінням. На борту є 16 шахт універсальних пускових установок ракет ППО Aster 15 і 30, а також крилатих ракет Storm Shadow. Також корабель несе 8 протикорабельних ракет “Екзоскет” і два торпедних апарати. Фрегат обладнаний вертолітним ангаром, в якому знаходиться розвідувальний NHIndustries NH90.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру