СБУ виманила з Росії в Україну і затримала організаторку сепаратистського “референдуму” на Луганщині

Дата: 02.07.2021
Автор:

Служба безпеки України розшукала й затримала організаторку антиконституційного «референдуму» щодо створення псевдоутворення «ЛНР». Жінка тривалий час переховувалась від правосуддя на території РФ. Втім, завдяки спланованій спецоперації, співробітникам СБУ вдалося ініціювати її приїзд на територію України, підозрювану затримано.

За даними слідства, зловмисниця брала активну участь у підготовці та проведенні у Попасній «референдуму» ‒ очолювала так звану «виборчу комісію». Вона підбирала кандидатури представників «дільничних комісій», координувала їхню діяльність, організовувала доставку бюлетенів та контролювала хід голосування. Після «голосування» зловмисниця забезпечила підрахунок голосів та відправлення заповнених «бюлетенів» до Луганська.

Після звільнення Попасної силами Антитерористичної операції, зловмисниця втекла до РФ і переховувалась там від слідства. Слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України) та оголосили у розшук.

Під процесуальним керівництвом прокуратури тривають невідкладні слідчі дії. Перевіряється причетність фігурантки до інших злочинів на шкоду державній безпеці.

Організаторка злочинного "референдуму" в Попасній тепер про все в деталях розповідає в СБУ...

Крім того, СБУ повідомила про підозру за ч. 2 ст. 110 КК України колишньому депутату міськради Золотого, який у травні 2014 року очолив «виборчу комісію» з проведення псевдореферендуму у місті.

Співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання підозрюваного і виявили чергові докази вчинення злочину: «бюлетені», які використовували для голосування під час антиукраїнського «волевиявлення».

Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у загальнодержавний розшук.

Наразі оперативні співробітники та слідчі СБУ встановили всіх ключових організаторів антиконституційного заходу у Попасній та Золотому Луганської області. Більшість із них уже отримали судові вироки.

З початку 2020 року тільки на Луганщині Служба безпеки України розшукала і притягнула до кримінальної відповідальності 10 зловмисників, раніше оголошених у розшук за вчинення злочинів проти державної безпеки України.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру