Бойові навчання “Сі Бриз” у Чорному морі: 3000 особового складу, 30 кораблів і 30 літаків та гелікоптерів України, США і держав НАТО

Дата: 24.06.2021
Автор:
У цьогорічний бойових навчаннях «Сі Бриз», які от-от розпочнуться, планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд.
Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України з посиланням на командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи.
- У минулому році значні обмеження було накладено через пандемію COVID-19, тому не було заходу кораблів до портів України. Цього року навчання буде проведено в повному обсязі. Буде задіяно морську, берегову, повітряну та водолазну компоненти. Крім того, суттєво нарощено склад берегової компоненти, вона складатиме близько тисячі військовослужбовців з різних країн світу. Більше, ніж у минулорічному «Сі Бризі», буде залучено іноземної техніки. Зокрема, у навчанні візьмуть участь літаки і гелікоптери з американської сторони, – відзначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.
- Головна особливість навчання – це значна зацікавленість світової спільноти даним заходом, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць, підрозділи від яких братимуть участь як безпосередньо, так і в якості офіцерів штабів або спостерігачів. Загалом планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд, – повідомив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.
Багатонаціональне навчання «Сі Бриз-2021» розпочнеться вже за кілька днів у північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Його головна ідея – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.
- Усі елементи навчання «Сі Бриз-2021» сплановано та буде відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО. Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання у морі й повітрі, на суші та під водою. Керувати застосуванням усіх складових компонентів навчання буде Морське командування ВМС ЗС України, яке забезпечує взаємодію та управління міжнародними, міжвидовими, міжродовими та міжвідомчими угрупованнями, – відмітив керівник національного військового флоту контр-адмірал Олексій Неїжпапа.
Для довідки. Навчання «Сі Бриз» – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерствами оборони США і України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру