Відео з графікою на честь перемоги в Донаеропорту присвятили спецпризначенцю з Черкас

Дата: 12.05.2021
Автор:

Звитяжці Донецького аеропорту (Подолянчук - другий зліва). Скріншот з відеографіки

У соцмережах набуває популярності трьоххвилинне відео , на якому мовою графіки продемонстровано перипетії переможного бою українських спецпризначенців за Донецький аеропорт.

Однією з перших відео розмістила на своїй сторінці у Facebook телережисерка-документалістка «Суспільного» Сніжана Потапчук, яка дуже багато своїх телесюжетів відзняла на тему боїв у зоні АТО/ООС.

Режисерка супроводжувала відео коротким постом зі словами: «Відосік прислали, не знаю хто автор. про сьогоднішню подію – мовою графіки» і оприлюднила його до чергової річниці бою, 26 травня 2020 року. Менш аніж за рік цей пост зібрав більше 5,4 тисячі лайків-уподобайок та отримав понад 13 тисяч репостів. А присвячено це потужне відео офіцеру-спецпризначенцю Євгену Подолянчуку родом з Черкас.

Черкащанин Євген Подолянчук командує розрахунком зенітної установки у Донаеропорту. Скріншот з відеографіки

Нагадаємо: у травні 2014 року у результаті практично ідеально спланованої спецоперації українські військові звільнили Донецький аеропорт від сепаратистів і російських терористів. У результаті переможного бою ворог кинувся втікати, понісши величезні втрати (за словами одного з ватажків сепаратистів, О. Бородая – до 100 чол.) З боку українських військових було лише троє поранених.

Серед основних звитяжців того бою був 23-річний капітан 3-го полку спецпризначення Євген Подолянчук (позивний «Скаут») – він командував одним із українських зенітних розрахунків, виведених на прямий вогонь.

Лицарем ордена Богдана Хмельницького III ступеня Євген Подолянчук став лише посмертно – він загинув у вересні того ж 2014 року…

Капітан Подолянчук. Прижиттєве фото

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру