Українські фільми про Крим і Донбас здобули перемогу на міжнародних кіноконкурсах у Ірландії та Туреччині

Дата: 03.11.2019
Автор:

Фільм Нарімана Алієва “Додому”, який став переможцем національної премії кінокритиків “Кіноколо”, також отримав дві нагороди на VII Міжнародному босфорському кінофестивалі в Стамбулі.

Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці картини.

“Друзі, ми з гарними новинами! “Додому” визнано найкращим іноземним фільмом 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю! А нагороду за найкращу чоловічу роль отримав Ахтем Сєїтаблаєв” — йдеться в повідомленні.

Церемонія нагородження відбулася в Стамбулі. Наріман Алієв отримав нагороду з рук голови міжнародного журі – філіппінського режисера і володаря “Пальмової гілки” Канн Бриянте Мендози.

У міжнародному конкурсі змагалися дев’ять картин з різних країн.

Як повідомлялося раніше, американська кіноакадемія оприлюднила довгий список кінопремії “Оскар” у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”. У лонг-лист, що складається з картин 93 країн світу, увійшов фільм Нарімана Алієва “Додому”.

Кінострічка розповідає історію кримського татарина Мустафи, двоє синів якої поїхали в Київ після анексії півострова. Розповідь починається з того, що старший син гине і батько їде в столицю, щоб повернути молодшого додому, а старшого поховати за мусульманськими традиціями. Фільм виходить у широкий український прокат 7 листопада.

Тим часом українська акторка Світлана Барандич здобула перемогу у номінації на кращу жіночу роль на міжнародному кінофестивалі в Лімерику (Ірландія). Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Ірландії у Facebook.

«Вітаємо акторку з України Світлану Барандич з перемогою у номінації на кращу жіночу роль на Міжнародному кінофестивалі Річарда Гарріса, який відбувся 22-28 жовтня 2019 р. в ірландському місті Лімерик, за головну роль у короткометражному фільмі «Анна» режисера Декеля Беренсона (народився в Ізраїлі, мешкає у Великій Британії)», – йдеться у дописі.

Стрічка «Анна» – це сумна розповідь про нелегку долю матері-одиначки у невеликому промисловому місті на охопленому війною сході України, відчайдушні мрії про краще життя та нелегкий вибір життєвих цінностей. Фільм знятий у копродукції України, Ізраїлю та Великої Британії.

Автори фільму: режисер та сценарист Декель Беренсон, оператор-постановник Володимир Іванов, художник-постановник Кара Балеян та режисер монтажу Єгор Трояновський.

Головні ролі виконали українські актори Світлана Барандич, Анастасія Вязовська, Ліна Чорнодуб та американський актор Ерік Р. Гіліет.

Світова прем’єра стрічки відбулася 24 травня 2019 року на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, де вона брала участь в основній конкурсній програмі у змаганні за Золоту пальмову гілку за найкращий короткометражний фільм. Фільм також увійшов до програми Національного конкурсу 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру