Двоє воїнів АТО, які балотуються до ВР від Черкащини, здобули перемоги на “Звитязі нескорених”

Дата: 28.06.2019
Автор:

У цих колишніх солдатів з Черкас – багато спільного в долі. Обидва воювали в АТО. Обидва отримали тяжкі поранення влітку 2014-го і довгий час лікувалися у госпіталях та лікарнях. Обидва не здалися – і досягли у спіхів у спорті, стали  неодноразовими учасниками “Ігр нескорених”. Так співпало, що й зараз вони зробили схожий рішучий крок – обидва балотуються до Верховної Ради України: 24-річний Артем Лукашук – по 198 округу (з центром у м.Сміла), а 29-річний Олег Толмачов – по 195 округу м.Черкаси.

У День Конституції, 28 червня, обидва черкаські воїни-спортсмени змагалися на “Звитязі нескорених”, масштабному інклюзивному заході на підтримку українських захисників, що вперше проводився у столиці України. Про це повідомляє видання “Козацький край”.

У змаганнях брали участь виключно воїни АТО/ООС, які отримали поранення внаслідок бойових дій. Учасників вітали “найсильніший на планеті” Василь Вірастюк, президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук, депутат Київради Вадим Васильчук та Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

Олег Толмачов став другим у веслуванні...

У напруженій боротьбі перемагали найсильніші – і знову серед них були обидва представники Черкас: Олег Толмачов здобув два “срібла” у веслуванні на тренажері, а Артем Лукашук – “золото” у змаганнях з волейболу сидячи. Команда “Воля”, капітаном якої був Лукашук, з розгромним рахунком здолала у фіналі команду “Спецназ” і стала абсолютним чемпіоном “Звитяги нескорених”…

Десантник 25-ї окремої бригади Артем Лукашук тяжкі осколкові поранення правої ноги отримав у Вуглегірську 12 серпня 2014 року. Всього через 12 днів, у День Незалежності 24 серпня 2014 року у “секторі М” під Маріуполем зрешетило ліву ногу Олега Толмачова з полку “Азов”.

Артем Лукашук - перший у войболі серед Нескорених

Обидва зараз знову впевнено стоять на ногах. Обидва боротимуться за перемогу на парламентських виборах 21 липня. Але обидва вже зараз налаштовані і на змагання восени на “Іграх нескорених” у Гаазі. Обидва мріють, що рано чи пізно в Гаагу потраплять і вороги України – тільки не в якості переможців, а в якості підсудних за злочини, скоєні в Україні. Черкащани переконані: головне свято ще попереду – свято перемоги над усіма ворогами України!

Ярослав ЗВЕНИГОРА,

фото Андрія КРАВЦЯ та Марини КЛІМЧУК

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , ,



Коментарі закриті.

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру