На озері у Рівному створюють музей-скансен, для якого будують точну копію варязького човна

Дата: 30.03.2019
Автор:

Етнографічний комплекс просто неба – музей-скансен “Городище Оствиця” планують створити поблизу озера Басів Кут у Рівному.

Як повідомляється на сторінці проекту  “Драккар Гунгнір“ у Facebook, першим етапом будівництва музею стане відтворення точної  копії варязького човна. На сьогодні вже створено макет завдовжки 90 см.

Плановий термін реалізації проекту – 3 місяці. Будівництво 9-метрового човна відбуватиметься на подвір’ї Рівненського обласного краєзнавчого музею. Вартість реалізації проекту – 120 тисяч гривень.

“Сучасне Рівне – місто, яке має прадавню історію, але яке не може похвалитися багатою збереженою архітектурною, історичною спадщиною, яку можна побачити на власні очі. Тому проекти, які передбачають історичну реконструкцію, є зараз актуальними та потрібними місту та громаді. Такі проекти підвищать загальний суспільний інтерес до збереження та “оживлення” не тільки історико-культурної спадщини регіону, але й культурного життя міста Рівне”, – зазначають автори проекту.

Як очікується, човен стане новою цікавою атракцією Рівного та “родзинкою” озера Басів Кут. Реалізація цього проекту допоможе залучити кошти для створення і розвитку музею-скансену.

Автори оголосили про збір коштів, до якого можуть долучитися всі охочі. Після завершення проекту відбудеться урочистий спуск човна на озеро Басів Кут і вісім найбільших меценатів отримають можливість першими повеслувати на ньому.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру