Письменник з Черкащини презентує у Києві книгу про генерал-хорунжого Армії УНР Юрка Тютюнника

Дата: 19.11.2018
Автор:

Видавництво “Ярославів Вал” та письменник Євген Стеблівський запрошують на презентацію роману “Генерал. Пророцтво Юрка Тютюнника”. Презентація розпочнеться 23 листопада, о 17-00 год. у Національному музеї літератури України (м.Київ, вул.Б.Хмельницького,11).

Роман розповідає про великого українця, командарма УНР, уродженця Будища (Звенигородського району сучасної Черкащини) Юрія Тютюнника, про його перемоги і нищівні поразки.

Доля Юрка Тютюнника дивовижна. Внучатий племінник самого Тараса Шевченка. Генерал-хорунжий армії УНР. Брав гору над арміями «переможців світу» – Антанти: союзних військ Англії, Франції, Польщі, Сербії, Греції, Росії, Румунії. Тричі засуджений до смертної кари – з яких двічі зумів перевербувати на свій бік усю розстрільну команду…

Це захоплива історія про трагічне переплетіння боротьби, кохання і смерті.

Окрема гілка сюжету – про боротьбу ірландських повстанців за Україну, а ірландців українського походження – за Ірландську республіку. Адже доля наших країн дивовижно схожа – віковічна боротьба проти імперій – Російської та Британської, нищення мови, страшні Голодомори, штучно створені імперцями. Ірландія у 1919-му році перемогла, і сьогодні ми повинні вивчати її поступ, щоб швидше досягти успіху…

Євген Стеблівський  — український письменник, журналіст, волонтер. Уродженець м.Звенигородка Черкаської області. Автор романів «Звенигора. Шабля на комісара», «Кіборги. Сага про воїнів», «Дорогою до схід сонця», «Завтра може не бути» та ін.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру