У Києві триває Фестиваль Писанок-2018

Дата: 10.04.2018
Автор:
До 22 квітня у самому центрі столиці триває Фестиваль Писанок-2018
 Етнокультурний проект Folk Ukraine вже 8-й рік є організатором Фестивалю Писанок. Кожного разу організатори урізноманітнюють фестиваль, доповнюючи його новими креативними рішеннями.
2018 рік запам’ятається киянам та гостям міста новим арт-об’єктом – великоднім зайчиком, який розмальовували художники із усіх куточків України.
Даний захід став невіддільною частиною великодніх святкувань у столиці. Кожен рік його відвідують близько 2 000 000 киян та туристів з різних міст, областей України та закордону.
 Більше ніж на 2-а тижні локації фестивалю стали епіцентром писанкової феєрії просто неба. Загалом, фестиваль охоплює 4-ри локації: Софійську і Михайлівську площі, Володимирський проїзд та сквер біля нього.
Софійська площа
На Софійській площі  представлені вже звичні гігантські писанки-мальованки та нові об’єкти – великодні зайчики. Перші об’єкти  виконані у традиційному стилі із використанням орнаментів та візерунків, що притаманні різним регіонам України. Об’єкти у формі великодніх зайчиків  виконані у авторському стилі.
За умовами фестивалю усі художники спершу проходили конкурсний відбір і лише найкращі отримували макет для розпису. Також на локації розташовується сферичний кінотеатр ATMASFERA360 у вигляді великодньої крашанки, де показують фантастичні фільми та колесо огляду, що дозволяє поглянути на фестиваль згори.
Володимирський проїзд
На цій локації кожного відвідувача великоднього містечка вітає гостинний Великодній ярмарок. Тут можна придбати сувеніри, смаколики, великодню паску та поласувати різноманітними стравами.
У сквері біля Володимирського проїзду розміщені:
- виставка робіт учасників арт-перфомансу «585 художників»;
- виставка кованих гігантських писанок-мальованок;
- зона майстер-класів для дітей та дорослих.
Михайлівська площа
Михайлівська площа утримує свій статус дитячої зони розваг. Безліч атракцій для найменших відвідувачів заходу розміститься саме тут: київська карусель, Kinder-майданчик, атракціони та інше.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру