На Київщині та Миколаївщині затримані росіяни, які виготовляли фальшиві українські паспорти для поїздок в ОРДЛО та окупований Крим

Дата: 23.03.2018
Автор:

Правоохоронці викрили громадян Росії, які виготовляли фейкові внутрішні та закордонні паспорти України. Про це повідомляє речник генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Так, “схема” працювала із травня 2017-го по березень 2018-го. Її організували військовий збройних сил РФ та чиновник Миколаївської міської ради, який має громадянства України і Росії. Вони працювали разом із п’ятьма жителями Київської та Миколаївської областей, один з яких є теж громадянином Росії.

До документів зловмисники вносили неправдиві відомості про їх власників для безперешкодного перетину межі з “ДНР” і “ЛНР”, а також окупованим Кримом.

Наразі правоохоронці затримали шестеро причетних до схеми осіб: начальника відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи Миколаївської міської ради, екс-співробітника Міграційної служби, громадянина Молдови, одного жителя Київської області та двох мешканців Миколаївщини.

У Миколаївській та Київській областях в приміщеннях Міграційної служби та за місцями проживання фігурантів справи провели понад 20 обшуків. Там правоохоронці вилучили 75 печаток, зокрема, посольств України в Казахстані та Молдови, понад 100 незаповнених бланків держустанов. Також знайшли 50 тисяч доларів, 50 тисяч гривень, 252 тисячі російських рублів, 9 одиниць зброї без документів, журнали реєстрації осіб, які не мають постійного місця проживання.

Затриманим загрожує до п’яти років в’язниці. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру