Резиденція Богдана Хмельницького у Чигирині потрапила до сімки музеїв, яку можна відвідати 3D-туром

Дата: 19.07.2017
Автор:

Компанія Google разом з Мінкультом України оцифрувала сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створила віртуальний тур ними. Відтепер 3D-туром можна помандрувати і резиденцією Богдана Хмельницького у Чигирині на Черкащині.

На спеціальному сайті “Музеї України просто неба” можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом. 3D-тури музеями доступні в режимі Street View на Картах Google.

Віртуальна екскурсія доступна трьома мовами – українською, російською і англійською. 360-градусні панорами дозволяють прогулятися територією музеїв, зазирнути всередину будинків і ознайомитися з експозиціями.

Проект є частиною кампанії “Автентична Україна” і складається з музеїв народної архітектури та побуту у Києві (Пирогів), Львові (“Шевченківський гай”), Переяслав-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізької Січі – заповідника “Хортиця” (Запоріжжя) та резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині.

У рамках кампанії “Автентична Україна” уже представлені віртуальні тури дерев’яними церквами карпатського регіону, що вважаються світовою спадщиною ЮНЕСКО, і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру