Радник з Бундесверу Німеччини проведе для українських офіцерів курс з організації військових операцій за стандаратами НАТО

Дата: 07.07.2017
Автор:

Військовий радник збройних сил ФРН, підполковник Олівер Лотце, проведе у Львові спеціалізований курс.

У міністерстві оборони України повідомили: «У Національній академії сухопутних військ проходитиме для науково-педагогічних працівників військового вишу, Наукового центру Сухопутних військ, а також офіцерів-інструкторів відділу імітаційного моделювання Навчального центру підготовки підрозділів Міжнародного центру миротворчості та безпеки спеціалізований курс з процесу військового прийняття рішень, під час якого вони опановуватимуть навички із планування, організації й проведення військових операцій. Захід відбувається під керівництвом військового радника від збройних сил ФРН підполковника Олівера Лотце».

«Звичайно, дехто зі слухачів вже має певний досвід участі у заходах міжнародного військового співробітництва, операціях з підтримання миру у «гарячих» точках планети й антитерористичній операції на сході України. Проте, для більшості офіцерів такі знання за сучасними світовими військовими стандартами є новими, тож освоювати премудрості ухвалення правильних рішень за іноземним форматом їм доводиться з азів», – зазначили також у Міноборнони.

Натомість підполковник Олівер Лотце розповів: «Загальна мета курсу – ознайомити слухачів із німецьким процесом військового прийняття рішення. Я хочу показати, як відпрацьовується цей процес в Німеччині для того, щоб слухачі курсу володіли різними техніками та підходами під час викладання та навчання курсантів. Окрім цього, елементи цього курсу також можуть викладатися і курсантам тут, в Академії. Саме тому я поділив цей курс на 13 модулів, кожен з яких може викладатися майбутнім офіцерам окремо».

«Під час проведення заходу із слухачами буде проведено чимало цікавих занять. Перед початком роботи для них провели брифінг на тему «Командування місією, штабна робота та посади». Згодом, впродовж кількох днів українських офіцерів під час лекційних занять ознайомлювали з процесом військового прийняття рішення, вчили робити оцінку та огляд ситуації. Останні два дня курсу будуть присвячені відпрацюванню ситуаційних практичних занять», – повідомили також у прес-службі міністерства оборони України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру