Донька Горліса-Горського презентувала книгу «Козак із зірок»

Дата: 04.10.2016
Автор:

У Полтаві відбулася презентація книги Лариси Горліс-Горської «Козак із зірок» за участі авторки та її дочки Лялі зі США.

Пані Лариса – донька легендарного полтавчанина, старшини Армії УНР, учасника визвольних змагань 1918 – 1922 рр., що воював осавулом першого куреня серед повстанців у Холодному Яру під псевдонімом «Залізняк», автора знаменитого роману «Холодний Яр» Юрія Горліс-Горського.

Народилася Лариса в Німеччині, коли її батьки Галина Талащук та Юрій Городянин-Лісовський перебували там у таборі для переміщених осіб. Усе життя ця жінка прожила в США та Англії, подорожувала багатьма країнами.

Юрій Горліс-Горський загинув рівно 70 років тому – 27 вересня 1946 року.

В Україні його донька вперше побувала в 1994 році, й настільки полюбила свою Батьківщину, що через деякий час повернулася сюди і поселилася у Львові. Її мета – увічнити пам’ять батька в місті, де він жив з 1932 до 1944 року.

Донька пані Лариси, Ляля Горська, котра приїхала з США, була на Майдані в Києві, писала про те, що відбувалося, і передавала в Твіттері англійською мовою, щоб на Заході знали, що діється в Україні. Зараз, приїхавши до матері, вона пише про війну на Донбасі. На запитання, чи хоче залишитися в Україні, Ляля відповідає: так. А ще зазначає, що вона митець, приїхала сюди також поширювати мистецтво.

Відома вишивальниця і правозахисниця Зоя Коваленко представила на презентації рушник-оберег “Україна всіх єднає від Заходу до Сходу”, який почала вишивати громада в Полтаві. Цей оберіг уже побував у Каневі, Дніпрі, Харкові, Одесі, де проходив загальнонаціональний конкурс “Українська мова – мова єднання”, на Донеччині й Луганщині, його вишивали навіть бійці АТО.

У центральній бібліотеці Полтави після закінчення презентації книги та автограф-сесії до вишивання оберегу єдності долучилися й Лариса Горліс-Горська та її дочка Ляля.

Наталія ЖОВНІР, http://np.pl.ua/

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру