Професор Гарвардського університету презентує у Львові книгу з історії України: від скіфів – і до сучасності

Дата: 18.09.2016
Автор:

Професор Гарвардського університету Сергій Плохій представить на Львівському Форумі видавців переклад своєї нової книги “Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності”.

Як пишуть в анотації, дане видання – це спеціальний проект до 25-річчя незалежності України. Книга в цікавій і доступній формі розповідає про історію нашої держави від часів Геродота до подій на Сході України сьогодні.

Це авторитетне видання допоможе краще зрозуміти події минулого, а через них – і наше сьогодення. Автор фокусує увагу на українцях як найбільшій демографічній групі, а згодом – головній силі, що стояла за створенням сучасної нації.

Із “Брами Європи” читачі зможуть дізнатися, як наші предки “призвали варягів на царювання”, як наша країна боролася за право бути незалежною, пройшла крізь часи кріпацтва, комуністичного терору й Голодомору, Другої світової війни та врешті-решт отримала незалежність.
Презентуватиме книгу сам автор – Сергій Плохій, модеруватиме захід Василь Кметь, к. і. н., директор Наукової біблоітеки ЛНУ ім. І. Франка..Автор книги Сергій Плохій – професор Гарвардського університету, один із провідних спеціалістів світу з історії України та Східної Європи. Оригінальне видання вийшло англійською мовою в США. Український переклад – перший переклад книги іншою мовою.

Неділя, 18 вересня, 15.00

Місце: Наукова бібліотека ЛНУ ім. І. Франка, вул. Драгоманова, 5.

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру