Плюнувши на думку окупантів, тисячі кримських татар зібралися на скелях гори Чатир-Даг вшанувати жертв депортації

Дата: 17.05.2015
Автор:

Близько чотирьох тисяч кримських татар здійснили сходження на одну з найвищих гір Криму Чатир-Даг, на вершині кримської гори присутні вшанували пам’ять жертв депортації традиційної молитвою.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», 16 травня о 9 ранку учасники акції зібралися на Ангарському перевалі. Перед початком сходження Муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв прочитав дуа (молитву) і благословив присутніх.

Сходження на вершину тривало близько трьох годин.

Під час ходи учасники, які йшли з кримськотатарськими національними прапорами, скандували: «Міллет! Ватан! Кирим!», що в перекладі з кримськотатарської означає: «Народ! Батьківщина! Крим!», а також: «Аллаху акбар!»( переклад з арабської – «Аллах великий!»). Дехто з присутніх вигукував: «Слава Україні! Героям слава!».

На вершині гори Чатир-Даг учасники заходу помолилися в пам’ять про загиблих під час депортації 1944 року, а також виконали національний кримськотатарський гімн.

Сходження на Чатир-Даг (1527 метрів над рівнем моря) є традиційною акцією, яку кримська молодь проводить щорічно з 2010 року. Представники молодого покоління збираються з усіх куточків півострова, щоб віддати данину пам’яті жертв депортації 1944 року.

www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру