Святійший Патріарх Філарет благословив проведення ювілейних вшанувань героїв Холодного Яру

Дата: 29.03.2015
Автор:

26 березня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана та історика й письменника, ініціатора щорічних вшанувань героїв – повстанців у Холодному Яру Романа Коваля.

Цієї весни виповнюється 95 років від дня загибелі Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, а також 95 років створення Холодноярської бригади та Степової дивізії – легендарних добровольчих формацій, які взяли участь у всеукраїнському повстанні проти російських окупантів навесні, влітку й восени 1920 року.

З благословення Святійшого Патріарха Філарета ювілейні двадцяті вшанування борців за волю України пройдуть у Чигирині, селі Мельники та хуторі Буда у Холодному Яру на Черкащині 25–26 квітня 2015 року. Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та письменник Роман Коваль запросили Святійшого Владику відвідати Чигирин та очолити вшанування героїв Холодного Яру.

Цьогоріч особливістю вшанування стане те, що до Чигирина з’їдуться учасники війни на Донбасі, щоби гідно пошанувати своїх попередників, які майже сотню років тому так само боронили Україну від російської окупації.

www.cerkva.info

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру