Європейський союз не визнає анексії Криму і не забуде про кримських татар

Дата: 16.05.2014
Автор:

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.
”Той факт, що я перебуваю сьогодні в Україні задля відзначення цієї дуже сумної 70-ї річниці кримських татар, є абсолютно чітким сигналом того, що ми не визнаємо анексії Криму, і це чіткий сигнал, що ми ніколи не забудемо про кримських татар”, – зазначив Фюле.

Він пообіцяв, що разом з комісаром ОБСЄ з питань національних меншин Астрід Торс Європейський Союз шукатиме способи, щоб донести це питання до міжнародної спільноти.

У п’ятницю МЗС України закликало світ покласти край російській агресії і підтримати кримських татар. Через анексію Криму з боку Росії над кримськотатарським народом знову нависла загроза насильства та терору, заявляє українське зовнішньополітичне відомство.

Призначена Кремлем влада Криму вирішила обмежити проведення масових заходів на півострові до 6 червня “у зв’язку з подіями на південному сході України”.

На думку експертів, таким чином кримська “влада” вирішила повністю взяти під контроль заходи, присвячені Дню депортації у Криму й обмежити проведення будь-яких жалобних заходів мітингом на головній площі в Сімферополі, який пройде в оточенні ОМОНу, пише ”Радіо Свобода”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру