Збройні сили України зробили крок назустріч НАТО

Дата: 13.03.2013
Автор:

До редакції “Козацького краю” вчергове звернулися з Центрального регіонального медіа-центру Міністерства оборони України з проханням розмістити інформацію про події, що стосуються Збройних Сил України. Ми вирішили ознайомити читачів нашого видання з новинами, які (хочеться вірити) дають сподівання на те, що рух у напрямку НАТО, який припинився від часу відставки уродженця Черкащини, Міністра оборони Анатолія Гриценка, буде знову відновлено – подалі від часів армійських пострадянських “портянок”, яких досі не позбулися деякі наші сусіди. Отже, наводимо інформацію, надану офіцерами медіа-центру, повністю:

“Головнокомандувач Збройних Сил України проведе у США низку зустрічей з військово-політичним керівництвом.
12 березня розпочався візит до Сполучених Штатів Америки делегації Збройних Сил України на чолі з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Володимиром Заманою.
Метою візиту є продовження конструктивного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору з усіх питань, що становлять взаємний інтерес, а також реалізація військових завдань для забезпечення стратегічного партнерства між Україною та США.
Програмою візиту передбачена зустріч Головнокомандувача ЗС України з Верховним Головнокомандувачем Стратегічного командування НАТО з трансформації генералом Жаном-Полем Паломеросом у м. Норфолк. Того ж дня українська військова делегація ознайомилася зі Стратегічним командуванням НАТО з трансформації та розповість іноземним партнерам про стан і перспективи розвитку ЗС України до 2017 року.
13 березня у м. Саффолк відбудеться зустріч Головнокомандувача ЗС України із заступником керівника Директорату розвитку Об’єднаного штабу ЗС США генерал-майором Брайаном Ватсоном.
14 березня генерал-полковник Володимир Замана зустрінеться з командувачем сил флоту ВМС США адміралом Уільямом Гортні. Українська військова делегація ознайомиться зі структурою і завданнями Військово-морської бази Норфолк, після чого генерал-полковник Володимир Замана підніметься на борт авіаносця ВМС США “George H. Busch” CVN-77.
15 березня делегація ЗС України покладе вінок до могили невідомого солдата на Арлінгтонському національному цвинтарі та проведе робочу зустріч з Послом України в США. Після цього відбудеться екскурсія Пентагоном з відвідуванням меморіалу “11 вересня 2001 року”.
Також заплановані зустрічі глави української військової делегації з першим заступником заступника Міністра оборони США з політики Кетлін Хікс, заступником помічника Державного секретаря США Деніелом Расселом та Головою Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генералом Мартіном Демпсі.
Участь у заході сприятиме подальшому розвитку відносин між Україною та НАТО, підвищенню рівня довіри та реалізації спільних проектів між Генеральним штабом Збройних Сил України та Стратегічним командуванням НАТО з трансформації, державами – членами Альянсу, а також розвитку співробітництва на двосторонній основі між збройними силами України та США у військовій сфері”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру