Армія починає спілкування з українською молоддю

Дата: 13.03.2013
Автор:

Цього року у Збройних Силах України збільшиться кількість військово-патріотичних заходів для школярів та студентів – про це “Козацькому краю” повідомили в  Центральному медіа-центрі Міністерства оборони України. Вважаючи це доброю справою, до якої повинні залучитися козацькі, ветеранські та інші громадські організації, ділимося інформацією з нашими читачами…

За ініціативою Всеукраїнської громадської організації “Рух за майбутнє” відбулася прес-конференція, присвячена проведенню у 2013 році військово-патріотичних заходів з учнівською та студентською молоддю України за участю представників Збройних Сил України.
Начальник управління пропаганди Головного управління по роботі з особовим складом ЗС України капітан 1 рангу Андрій Коренько зазначив, що Збройні Сили України сьогодні виконують дуже важливу суспільно-значущу функцію – беруть активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді нашої держави.
– Має існувати тісна взаємодія між органами державної влади, місцевого самоврядування і громадськими організаціями. Адже без залучення потенціалу усіх державних та громадських інституцій виховати громадянина-патріота та привернути громадський інтерес до військової служби буде достатньо проблематично, – сказав офіцер.
За словами капітана 1 рангу Андрія Коренька, Збройні Сили України у 2013 році спланували низку спільних з Міністерством освіти і науки України та громадськими організаціями заходів у рамках військово-патріотичного виховання молоді. Вони охоплюватимуть усі регіони нашої держави.
У свою чергу координатор Всеукраїнського громадського руху “Рух за майбутнє” Михайло Харечко зазначив, що під час військово-патріотичних зборів молодь на власному досвіді може переконатися у тому, що таке військова служба: пожити три дні у казармах чи на полігоні, харчуватись у військових їдальнях, стріляти зі стрілецької зброї, долати смуги перешкод.
– Даний проект має на меті підвищити військово-патріотичний дух і залучити молодих українців до здорового способу життя, – сказав він.
За словами Михайла Харечка, після участі у таких заходах молодь починає інакше сприймати перспективи проходження військової служби і висловлює бажання йти на службу за контрактом до Збройних Сил України.

За повідомленням Центрального медіа-центру Міністерства оборони України

Від “Козацького краю”: добре, якщо “батьки-командири” ще й не забуватимуть про те, що з українською молоддю слід спілкуватися рідною їй українською мовою. І виховувати на прикладі мужності дружинників Київської Русі, козацтва Запорозької Січі, Армії УНР та вояків УПА. Де ж, як не в армії, не можна забувати про патріотизм?! Бо інакше – що захищати, як не Батьківщину?..

Світлана КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру