“Козацький” супутник, “Січ-1М”

Дата: 24.12.2012
Автор:

Український супутник з козацькою назвою "Січ-1М" мав за мету допомогти планеті передбачати землетруси

24 грудня 2004 року запущено на навколоземну орбіту український супутник «Січ-1М» (супутник дистанційного зондування Землі; 2-й у серії супутників «Січ»)

«Січ-1М» — український супутник дистанційного зондування Землі багатофункціонального призначення.Створювався за Національною Космічною Програмою України.

Розробник – Державне конструкторське бюро «Південне» ім. М.К.Янгеля.

Виробник – ДП «Виробниче об’єднання „Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова».

Призначений для одержання інформації одночасно в оптичному, інфрачервоному і мікрохвильовому діапазонах. Встановлений на космічному апараті «Січ-1М» комплекс дослідницької апаратури дозволяє вирішувати ряд практичних і наукових задач по дослідженню атмосфери і Світового океану, моніторингу гідрологічної і льодової обстановки, рослинних і ґрунтових покривів суші та ін.

На супутнику була розміщена апаратура міжнародного проекту «Варіант» для дослідження іоносфери. Це перший міжнародний науковий проект, очолюваний українськими фахівцями.

Одним з завдань запуску супутника «Січ-1М» було забезпечення експерименту «Варіант» — дослідження провісників землетрусів. Широкий набір бортових радіоліній в діапазонах 137МГц, 1,7 Ггц і 8,2 Ггц. дозволив приймати сигнал від супутника практично всьому існуючому парку прийомних станцій на всіх континентах Землі (більше 1000 станцій каналу 137 МГц, більше 200 – 1,7 ГГц і більше 30 – 8,2 ГГц), а також безпосередньо на автономних пунктах прийому споживачів.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру