У Одесі вулицю, яка називалася на честь націоналістів, перейменували на честь мірошника…

Дата: 22.12.2012
Автор:

Штурм міськради був реакцією відчаю одеситів-українців...

Одеська міська рада перейменувала вулицю, названу на честь ідеологів українського націоналізму Юрія та Івана Липи.
Тепер вона отримала назву вулиця Федора Пишеніна.

Як зазначає Новий регіон, це історична назва вулиці в Малиновському районі Одеси. У XIX-му столітті тут розташовувалися три млини одеського міщанина Федора Пишеніна. А сам район досі називають Ближні млини.

При цьому питання про перейменування вулиці Юрія та Івана Липи не викликало дискусій в сесійній залі. Проти виступив тільки депутат Одеської міськради від партії Фронт змін Олександр Остапенко.
“Ця вулиця була перейменована при правлінні шановного Руслана Боделана, якого сьогодні визнали почесним громадянином міста, тому ми закликаємо не голосувати за це рішення”, – сказав депутат.
Однак більшість депутатів підтримали пропозицію мера Олексія Костусєва і проголосували за перейменування вулиці Юрія та Івана Липи.
Водночас, в Одесі так і не з’явилася вулиця Радянської армії. Мер Костусєв заявив, що перейменування вулиці Зоопаркової на Радянської армії наразі необхідно перенести.
У п’ятницю, 21 грудня, в Одесі біля будівлі міської ради близько сотні представників ВО Свобода і УНА-УНСО намагалися прорватися на сесію міськради, в результаті чого виникла сутичка між свободівцями та співробітниками приватної охоронної фірми.
Проти протестувальників застосували сльозогінний газ і облили їх (на морозі!) водою.
Внаслідок штурму вікна у холі будівлі міськради вибиті. Міліція і охорона забарикадували двері. До будинку мерії підтяглося кілька десятків співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут» і керівництво обласної міліції.
Зрештою, протест вдалося придушити силою. У тих, хто ненавидів “занадто українську” назву вулиці в українській Одесі тепер є привід для торжества — вулицю таки перейменували на честь млинаря Пишеніна…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



2 Відповіді на У Одесі вулицю, яка називалася на честь націоналістів, перейменували на честь мірошника…

  1. Сергій на 23.12.2012 из 00:24

    знову “націоналістичне” подається як “українське”, а все що протирічить “націоналістичному” як “антиукраїнське”. коли це припиниться? хоч те, що в регіоні досі замовчується внесок українських козаків у розвиток краю і зокрема вільного міста Одесси, в т.ч. в часи Російської імперії – це факт. ну не люблять націоналістичну спадщину, так само як на заході країни не люблять коммуністичну. так і будемо жити, поки ця спадщина не почне сприйматись як загальноукраїнська і загальнолюдська-загальнокозацька.

  2. Сергій на 23.12.2012 из 00:28

    боюсь, що націоналісти не зможуть змінити цю ситуацію в Україні. має прийти нове покоління, для яких все одно як людина себе ідентифікує (чи червоний, чи білий, чи більшовик чи петлюрівець, чи націоналіст чи комуніст), аби лиш людиною був хорошою, справжнім козаком. ось тоді і почнеться справжнє відродження нашої Української Русі і її відвічних цінностей.

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру