Прем’єр-міністр Канади впевнений: Голодомором прагнули притіснити українську національну свідомість

Дата: 26.11.2012
Автор:

Стівен Гарпер, Прем‘єр-міністр Канади, у зверненні з нагоди 79 роковин Голодомору закликав всіх канадців вшанувати пам‘ять мільйонів вбитих варварським комуністичним режимом Сталіна.  Він підкреслив, що цим актом геноциду прагнули притіснити українську національну свідомість.

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на офіційному сайті Прем’єр-міністра Канади Statement by the Prime Minister of Canada on the 79th anniversary of the Holodomor

“Цієї суботи я запрошую всіх канадців вшанувати пам’ять мільйонів чоловіків, жінок і дітей – в основному, йдеться про українців, але також про казахів та росіян, – які загинули під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років, вчиненого варварським комуністичним режимом Йосипа Сталіна”. - говорить очільник Канадського уряду.

Пан Стівен Гарпер пояснює: Відправляючи політичних лідерів, духовенство та науковців у концтабори, безжально позбавляючи невинних сімей продуктів рослинництва і тваринництва, необхідних для виживання, “совєти” прагнули притіснити українську національну свідомість.”

“Але дух українського народу нездоланний. Його сини й дочки вистояли під час цих та інших темних часів для того, щоб стати на ноги і зрештою скинути радянські кайдани, борючись за цінності, які ми шануємо сьогодні: свободу, демократію, права людини і верховенство закону”, – йдеться у звернені.

Прем’єр-міністр Гарпер зауважив – Канада горда з того факту, що має понад мільйон громадян українського походження. “Багато з них втратили своїх близьких під час цього жорстокого акту злоби, Голодомору, – підкреслив пан Гарпер. - Наш уряд визнає ці втрати. У 2008 році Канада стала першою країною, яка визнала цю ганебну сторінку в історії людства як акт геноциду, а крім того, була першою західною країною, котра визнала незалежність України. Два роки тому я мав за честь висловити пошану до жертв Голодомору у меморіалі й музеї у Києві.”

Прем’єр-міністр Гарпер закликав громадян Канади приєднатися до українських канадців під час заходів у пам’ять про жертв Голодомору по всій країні, пом’янути тих, хто загинув під час цієї сумної сторінки історії.

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру