Білий дім і народ США віддали данину мужності і стійкості українців у прагненні до суверенітету

Дата: 26.11.2012
Автор:

Американці приєднуються до народу України, згадуючи загиблих від Голодомору 1932-33 років.

Про це йдеться в прес-релізі на сайті Білого дому, повідомляє російська служба Голосу Америки.

“Ми вшановуємо мільйони людей, які втратили свої життя під час цієї штучної катастрофи, в якій українські ферми позбавили сільськогосподарських культур, з навмисною спробою зламати волю українського народу”, – повідомляє прес-служба Білого дому.

У тексті стверджується, що солідарність американського народу в цей пам’ятний для українців день – “це данина мужності і стійкості українського народу, який не відмовився від своєї гідності, універсальних прав і суверенітету навіть у часи неймовірної жорстокості”.

Крім того, у заходах пам’яті жертв Голодомору у Варшаві в суботу взяли участь українські дипломати та представники української громади у Польщі.

Як передає УНІАН, українці взяли участь у поминальній службі в православному храмі в районі Воля польської столиці і запалили свічки біля пам’ятника жертвам Голодомору на Вольському кладовищі.

Радник-посланник посольства України в Польщі Владислав Каневський також поклав до підніжжя пам’ятника символічну композицію з пшеничних колосків та калини.

Як повідомлялося, звернення з нагоди річниці Голодомору опублікував на своєму сайті також прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру