“ДНК-портрет нації”: в українцях тече трипільська й арійська кров

Дата: 14.11.2012
Автор:

Українці – хто ми і звідки? На це питання дає відповідь унікальний телевізійний проект власного виробництва каналу “Україна” – “ДНК-портрет нації”. Фільм розповідає про масштабне генетичне дослідження з використанням новітніх технологій та із залученням кращих світових лабораторій і експертів, яке було проведено з ініціативи каналу “Україна”. Проект поєднує формати науково-популярного фільму, реаліті-шоу, програми журналістських розслідувань, а також історичної кіно-реконструкції.

З ініціативи телеканалу “Україна” вчені-генетики зібрали зразки ДНК у жителів по всій Україні – від Луганська до Ужгорода, від Ялти до Чернігова. У генетичному дослідженні взяли участь як звичайні люди з різних куточків України, так і багато відомих українців: Олег Скрипка, Остап Ступка, Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов та інші.

Як відомо, за зразком ДНК можна визначити коріння кожної людини, “пірнувши” на тисячі років у минуле – тобто точно сказати, звідки прийшли його предки: з Індії, з Близького Сходу, з Африки, Скандинавії, Якутії… Можливості сьогоднішнього ДНК-аналізу дозволяють зазирнути в родовід кожної людини на 10 000 і навіть 30 000 років тому, і з упевненістю сказати, звідки вона родом, де її коріння.

Канал “Україна” створив проект “ДНК-портрет нації” за власною оригінальною розробкою. Цей сміливий телевізійний експеримент – повноцінне наукове дослідження, результати якого будуть передані Національній академії наук України. В якості експертів у створенні фільму взяли участь багато українських науковців, серед яких доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського Національного університету Геннадій Казакевич та багато інших.

Результати реалізації проекту практично повністю підтверджують те, про що писали Володимир Паїк «Корінь безсмертної України і українського народу» (1990), Олексій Братко-Кутинський “Феномен України”, Ігор Каганець “Арійський стандарт” (2004) та інші автори, які насмілилися глянути в українське минуле українськими очима без московських окулярів.

Генетичні дослідження беззаперечно довели – ми, українці – автохтони цієї землі, коріння яких тягнеться на десятки тисяч літ у минуле. Геном сучасного українця по чоловічій лінії – це поєднання генів трипільців, кельтів, скандинавів, аріїв з переважанням трипільських і арійських генів. По жіночій лінії – це ще більш давній народ, який жив на цій землі щонайменше 20 000 років тому. Ми маємо беззастережне право вважати наших предків найдавнішим народом Європи.

Це повністю руйнує підвалини московських міфів про “колиску трьох братніх народів”, “трієдіную русь” та інші байки ідеологів “Русскаво міра”.

Так що маємо право гордитися своїм походженням, історією і відчувати відповідальність перед нащадками, щоб нас не назвали колись “славних прадідів великих – правнуки погані”, як писав великий Кобзар.

Докладніше про проект та його результати:

http://kanalukraina.tv/ua/news/dnk-portret-nacii-geny-arijev-nosyat-v-sebe-bolyshe-50-ukraincev/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру