КОЗАЦЬКИЙ АСТРОПРОГНОЗ НА 28 ЖОВТНЯ від газети «Козацький край»

Дата: 25.10.2012
Автор:

У день руйнації Запорозької Січі чужинськими московськими військами  разом із кошовим отаманом Петром Калнишевським було арештовано і останнього Генерального писаря Січі Івана Яковича Глобу. Кажуть, саме з цього роду походить знаменитий астролог сучасності Павло Глоба…

А чи знали ви, шановні читачі «Козацького краю», що Велика Ведмедиця в Україні  здавна має назву Великий Віз?  У Причорномор’ї її ще називали «Пастух з гирлигою». Мала Ведмедиця дістала назву Малий Віз, або Пасіка. Група зірок Плеяди була відома в народі як Волосожар або Квочка з курчатами, а в західних районах України вона відома як Баба. Назву Хрест в Україні дістало сузір’я Лебедя, а на сузір’я Орла і Терез казали— «Дівка воду несе».Сузір’я Оріон в різних місцевостях України має різні назви: Косарі, Полиця, Чепіги, сузір’я Риби – Русалка або Цвітна, Овна – Баран або Скоп. Пояс Оріона в народі ще називають Граблями, а сузір’я Кассіопеї — Боронами. Здавна була відома Вечірня зірка — планета Венера. Перед сходом Венеру називали Вранішньою зіркою, Світовою зорею, Зорницею і Дежницею. Зорницею називали і найяскравішу зірку небокола Сіріус, яка видима вранці під час жнив. Комету українські селяни і козаки називали мітлою, а північне сяйво — оказією…

День 28 жовтня 2012 року багато хто називає доленосним, і журналісти підтримують цю думку. Проте складений журналістами «Козацького краю» астропрогноз на окремо взятий день 28 жовтня сприйміть із посмішкою. Бо як відомо, то по сіль до Криму наші предки їздили, орієнтуючись по зорях Чумацького шляху, а «сіль» сучасного буття і правильний шлях у завтрашній день ми шукатимемо не по зорях, а орієнтуючись виключно на підказки власного серця. Тож читайте наш іронічний козацький гороскоп – і хай на серці у вас веселіше стане…

ОВНИ (21.03-20.04) 28 жовтня на виборчій дільниці ви ризикуєте зіштовхнутися лобами зі своїми політичними опонентами, бо одні по місточку йдуть у бік Європи, а інші – у бік Азії. Намагайтеся бути мудрішими!

ТЕЛЬЦІ (21.04-20.05) Вам розповідали про досягнення «Євро-2012». Залежно від того, чи стало вам від нього жити краще сьогодні чи ні – оберіть ворота суперника, у які «забийте гол» бюлетенем.

БЛИЗНЯТА (21.05-21.06) Ви можете весело відсвяткувати завершення виборів. Якщо вам бачитиметься, що партії чи кандидатури – «на одне обличчя», таки зробіть вибір: тільки одна з них може бути вам "рідною", інша щезне, як тільки мине похмілля !

РАКИ (22.06-22.07) В цей день вже пізно задкувати. Якщо досі ви все робили правильно і вам не доведеться червоніти перед пам’яттю кошового Калнишевського, який теж народився під цим знаком, то ваші клешні і надалі захищатимуть вас.

ЛЕВИ (23.07-23.08) Не забувайте про те, що політичні вибори схожі на спортивні змагання. Чесно виграє той, хто дотримується правил. Здобич може мати і шакал, проте ніхто не поважатиме його так, як поважають Лева – давній символ Галичини.

ДІВИ (24.08-23.09) Наші правителі – це наше відображення у дзеркалі. Не варто кивати на відображення, коли сам не зробив правильний вибір. Не забувайте, що День народження Незалежності (24 серпня) – теж під знаком Діви. Будьте достойними Незалежності!

ТЕРЕЗИ (24.09-23.10) Кому, як не вам, знати, що у Долі є дві шальки, які зважують наші шанси на успіх. Киньте на одні те, що вже набридло, а на інші те, від чого чекаєте позитивних змін – зважте все і зробіть правильний вибір. Найбільшу вагу має совість.

СКОРПІОНИ (24.10-22.11) Яд може вбивати, а може лікувати. Поведетеся на гроші від політичних «шаманів» – і ваш голос стане ядом для України, вгадаєте з вибором – і допоможете лікувати хвору економіку і державність. Вибір за вами…

СТРІЛЬЦІ (23.11-21.12) Навіть якщо вважаєте політичних супротивників справжніми свиньми – не натискайте на гашетку, все-таки в одному лісі живемо… Краще зробіть правильний «постріл» своїм голосом – він може бути більш вбивчим.

КОЗЕРОГИ (22.12-20.01) Не зраджуйте своїм принципам, будьте вірні тому, що вважаєте Добром. Не заспокоюйте себе тим, що за зраду отримали гроші. З часом почуття вини від зради совість тільки перемножить на відчуття власної продажності.

ВОДОЛІЇ (21.01-20.02) Не лийте воду на чужого млина. Не грайте у шахрайські ігри, які вам пропонують. Обираючи між справжнім і водою порожніх обіцянок, звертайте особливу увагу на тих, хто «доливає» голосів за гроші. Це – злодії!

РИБИ (21.02-20.03) Коли над поверхнею каламутної води побачите щось гарне – не забувайте, що це може бути не те, що здається. Ну піймаєш ти таке – і що з ним робитимеш? Хто корінний наддніпрянець – той знає справжню рибу. Вдалої рибалки!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру