Калнишевському встановили новий пам’ятник: верхи на коні кошовий отаман прямує на Київ…

Дата: 24.10.2012
Автор:

У Недригайлові на Сумщині урочисто відкрито пам’ятник останньому кошовому Запорозької Січі Петру Калнишевському. Ось як про це пише газета “Україна молода”:

“Він сидить на баскому коні, тримає хоругву й прямує на Київ — саме такий вигляд має пам’ятник останньому козацькому ватажку, кошовому Запорозької Січі Петру Калнишевському. «Нам треба відстоювати свою столицю, а не рівнятися на чужі», — скаже хтось у виступі на урочистому відкритті пам’ятника. І не раз відзначатимуть: добре, що цей пам’ятник є, що Петра Калнишевського повернуто з вікового забуття, що люди сьогодні знають його ім’я. «Дуже важливо, що у нас є свої національні герої. Не павлики морозови; не леніни, бо саме на цьому місці стояв пам’ятник радянському ідолу; не якісь чужі заброди, а наш національний герой», — говорив на зібранні третій Президент України Віктор Ющенко.

А зібрання було велелюдним. До приїзду Святійшого патріарха Київського і всієї України–Руси Філарета на майдані біля церкви вже зібралося чимало люду — з прапорами і прапорцями — синьо–жовтими та помаранчевими, з урочистим настроєм. «Ну от, — чую від людей, — влада казала, що тут три інваліди зійдуться, а бач, скільки зібралося!..»

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру