Один дзвінок із райради – і депутати села на Черкащині визначили за місце для пам’ятника воїнам УНР… пасовище для худоби

Дата: 23.10.2012
Автор:

Емблема благодійної ініціативи "Героїка", розроблена художником Богданом Піргачем

7 серпня 2012 року Сухинська сільська рада Корсунь-Шевченківського району Черкаської області підтримала ініціативу «Героїки» про спорудження в центрі села пам’ятника воїнам Армії УНР. Однак вже 23 жовтня (через два дні після виходу газети “Козацький край”, де про це повідомлялося – ред.), посилаючись на дзвінок з Корсунь-Шевченківської райради, сільський голова відмовився від спорудження пам’ятника у центральній частині Сухин, і запропонував встановити пам’ятник на вигоні, де селяни випасають худобу, або на в’їзді до села (в низині, де па’ятник буде непомітним).

Позаяк в рішенні сільради дійсно не зазначено точного місця встановлення монументу, а термін «центр села» важко окреслити в конкретних географічних межах, «Героїка» ухвалила рішення повторно звернутися до Сухинської сільської ради. У другому зверненні буде міститись клопотання про встановлення пам’ятного знаку «Воїнам Армії УНР» на площі перед сільською радою.

На нашу думку таке звернення унеможливить подвійні стандарти щодо воїнів Армії УНР: мовляв і пам’ятник дозволяємо поставити, водночас пропонуємо його заховати подалі від людських очей.

Очікуємо на свідоме рішення народних обранців, які проводять свої засідання у приміщенні сільради під синьо-жовтим прапором і гербом тризубом. В разі відмови встановити пам’ятний знак на чинному місці – навпроти сільради, «Героїка» звертатиметься до інших сільських та селищних рад з аналогічною пропозицією.

 

Павло ПОДОБЄД, благодійна ініціатива “Героїка”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру