На Луганщині побито учасників Маршу слави УПА

Дата: 14.10.2012
Автор:

У Стаханові (Луганська область) комуністи зірвали марш слави УПА.

Про це в інтерв’ю кореспонденту «Луганск.Коммєнтаріі» заявив організатор маршу Олександр.

За його словами, марш слави УПА був зірваний на половині шляху учасниками мітингу, який проходив в районі міськвиконкому біля пам’ятника загиблим воїнам та Вічного вогню. Як зазначив Олександр, у мітингу, зокрема, брали участь люди з символікою КПУ.

Спочатку учасники маршу і мітингувальники знаходилися по різних сторонах вулиці, розділені огорожею міліції. Однак останнім вдалося подолати ланцюг правоохоронців.

«На півдороги нас зустріли чоловік 200 (це враховуючи, що нас було 20-25 чоловік), і почалося просто побиття при потуранні співробітників міліції. Хоча треба їм віддати належне – вони трошки огородили це все. Але тим не менш заходів до затримання правопорушників абсолютно ніяких не робили … З натовпу вискакували люди, ламали прапори, кидали їх під ноги, наносили учасникам удари: один 4 удари в голову отримав, інший корвалол пив – зламали держак від прапора і в область грудної клітини цим держаком вдарили. Також розбили фотокамеру одну », – розповів Олександр.

Крім цього, за його словами, «хлопці спортивного вигляду» відкрито висловлювали погрози на адресу учасників маршу слави УПА. «Особисто мені сказали, що знають мою адресу, приїдуть потім зі мною говорити», – додав Олександр.

При цьому він стверджує, що заявка на марш була подана у четвер, а на проведення мітингу – лише на наступний день. «Не знаю, яким чином комуністи дізналися наш маршрут, наскільки я знаю, його не мали права розголошувати ні міліція, ні місцева влада. Факт той, що вони знали маршрут нашого руху, і якраз посередині нашого маршруту їм дозволила місцева влада проведення мітингу », – зазначив Олександр.

За словами організатора маршу, йому телефонували правоохоронці і пропонували змінити маршрут. «Але, згідно з чинним законодавством, якщо ми б відхилилися від маршруту, це було б з нашого боку порушення», – уточнив організатор акції.

Він також підкреслив, що нічого не має проти мітингу комуністів, але не схвалює дії представників влади, які знали маршрут учасників маршу слави УПА і дозволили на ньому мітинг комуністів – людей з діаметрально протилежними настроями.

Крім того, Олександру здається дивним привід для мітингу, який пройшов по шляху проходження учасників маршу. «Який привід у комуністів був сьогодні збиратися? Комунізм і релігія несумісні ж, Покрова вони не могли святкувати. Точно так само комуністи не могли святкувати день УПА », – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що 14 жовтня в м. Стаханов відбудеться урочиста хода з нагоди сімдесяту річницю з дня створення УПА. Рух планувалося розпочати о 18.00 від зупинки «Автовокзал» і завершити на площі Стаханова урочистим мітингом.

www.lugansk.comments.ua

P.S. Разом з тим, масштабні акції по вшануванню Героїв УПА і 70-річчя Повстанської армії сьогодні мирно і без особливих пригод пройшли у “трьох столицях”: західній – Львові, всеукраїнській – Києві, східній – Харкові та в інших містах України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру