У Херсоні більше немає вулиць імені комуністичних “вождів” – Леніна і Маркса

Дата: 01.10.2012
Автор:

Вивіска "уліци Лєніна", знищена 2010 року у день річниці бою під Крутами

Херсонська міська рада перейменувала дві центральних вулиці міста. Про це  благодійній ініціативі “Героїка” повідомив депутат міської ради Станіслав Трошин. Вулиця Леніна на відтинку від проспекту Ушакова до вулиці Комунарів перейменована на Соборну. Інший відтинок колишньої вулиці Леніна: від Комунарів до  Горького – перейменовано на вулицю Грецьку. Вулицю Карла Маркса перейменовано на вулицю Потьомкінську.

До 1 листопада 2012 року міськвиконком повинен підготувати відповідну проектно-кошторисну документацію, згідно з якою у 2013 році відбудеться заміна вказівників на будинках.

Пропозиція благодійної ініціативи “Героїка” про перейменування вулиці Карла Маркса на вулицю полковника Армії УНР Володимира Кедровського залишилась без розгляду.

Обидві вулиці були перейменовані за результатами “пакетного голосування”, яке підтримали всі депутати крім членів КПУ.

Для довідки. Ухвалені зміни повертають назви вулиць, які були чинними в Російській імперії, до більшовицького заколоту 1917 року.

Протягом останніх 10-ти років у Херсоні неодноразово знищувались таблички з написами “вул. Леніна”, а також самочинно встановлювались вказівники “вул. Соборна”. За підрахунками краєзнавців, лише в період з 2010 року в місті було замальовано або знято понад 100 вказівників “вул. Леніна”.

www.geroika.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру