У Львові видали шкільний посібник з історії, до якого повернули розповідь про Холодноярську республіку та УПА

Дата: 12.08.2012
Автор:

Підручник з історії для 5 класу викликав цікавість і у старшокласників: вони поважають історію свого краю, написану без чиновницьких купюр

У Львові видали посібник з історії України для учнів 5–х класів — додатковий до «табачниківського» варіанта підручника. Боротьба Української повстанської армії, Холодний Яр, Голодомор, бій під Крутами — новий посібник, автором якого є вчитель історії Андрій Закалюк, докладно висвітлює ті теми, які в нинішніх «офіційних» підручниках висвітлені погано або й не наведені взагалі. Вартість книжки видавництва «Астролябія» — 35 гривень. Управління освіти Львівської міської ради закупить для шкіл дві тисячі таких посібників.

За словами в.о. начальника управління освіти міськради Катерини Гороховської, автор підручника не ставив собі завдання замінити «міносвітівський» варіант, адже його дітище вчителі використовуватимуть не як альтернативне, а як додаткове джерело інформації. Хоча ідея створення такого підручника виникла 2010 року, саме після того, як у школи надійшли нові підручники з історії України, видані урядом Азарова. Тоді громада Львова обурилась, що більшість важливих для формування свідомості українця фактів у ньому було замовчано. Тому депутати доручили створити «свій» посібник для молодих галичан, який мав вийти ще минулого року.

«На жаль, справа затягнулася ще на рік, і ми неодноразово впродовж цього року зверталися до міського голови з проханням прискорити процес видання підручника, — каже депутат Львівської міськради Володимир Гірняк. — Але тішить, що підручник нарешті таки видали. Адже наша держава проводить таку політику, що справжні українці повинні й після 21 року Незалежності відстоювати своє право як не на історію, то на рідну мову».

За словами пана Володимира, буде також видано «додаткові» підручники для 10–х та 11–х класів.

www.umoloda.kiev.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру