Фестиваль “Запорозький Спас” сприятиме відродженню козацьких традицій

Дата: 07.08.2012
Автор:

10-19 серпня у Запоріжжі пройде фестиваль “Запорозький Спас”. Про це “Козацькому краю” повідомили безпосередні організатори фестивалю.

Мета фестивалю – відродження українських і слов’янських народних традицій на сучасному історичному етапі в Україні і Запорізькому краю.
1.Завдання фестивалю:
– привернення уваги громадськості до відродження святинь України і Запорізького краю;
започаткування традиції святкування свята Спасу в суспільстві на основі народних звичаїв і обрядів;
– допомога в розвитку спілок і організацій, які розвивають народну культуру, ремесла, традиції тощо,
розвиток історико-культурного комплексу «700-літній Запорозький дуб».

2. Місце та час проведення:
Місце проведення – м. Запоріжжя, вул. Тараса Бульби, 14, історико – культурний комплекс «700-літній Запорозький дуб»,.
Час проведення: 10 – 19 серпня 2012 року.
18 – 19 серпня – Фінальна частина фестивалю. Майстер-класи майстрів народної творчості. Концертні виступи. Спортивні змагання з народних видів спорту. Турнір з історичного фехтування на «Кубок Запорозького дуба». Майстер-класи з національних бойових мистецтв. Виступи козацької кінноти. Проведення ярмарки. Нагородження переможців і лауреатів фестивалю.
3. Програма Фестивалю:
10 – 18 серпня – фестиваль – пленер майстрів різблярства. Метою проведення заходу є виготовлення дерев’яних фігур та спорудження «Галявини українських народних казок», яка складається з 30 дерев’яних фігур героїв українських народних казок та мультфільмів. Також планується виготовлення дитячого етнічного ігрового майданчика, який складається з ігрових споруд, виготовлених в казковому стилі. Після закінчення робіт та встановлення фігур відбудеться урочисте відкриття галяаини казок та дитячого майданчика з нагородженням переможців і учасників. Відкриття та нагородження відбудеться 18 серпня.
18 – 19 серпня – Фінальна частина фестивалю, яка включає в себе: – майстер – класи майстрів народної творчості. Учасники блоку колективи, спілки народної творчості, які розподіляються за напрямами: вишивка, різьба по дереву, образотворче мистецтво, ковальська справа, вироби зі шкіри тощо. По всій території комплексу буде працювати містечко народних майстрів. На 18 та 19 серпня комплекс має стати містом майстрів. По місцям розташування майстрів будуть ними проводитись платні майстер – класи. Всі майстри учасники будуть нагороджені дипломами учасника фестивалю. Паралельно з майстер – класами будуть два дні проводитись виставки – продажі виробів народних майстрів;
– концертні виступи артистів та творчих колективів м. Запоріжжя;
– спортивні змагання з народних видів спорту. Турнір з історичного фехтування на «Кубок Запорозького дуба». Майстер-класи з національних бойових мистецтв.
– виступи козацької кінноти: театру козацького бою «Запорозький спас»;
– проведення ярмарки виробів народних майстрів;
– нагородження переможців і лауреатів фестивалю.
4. Організація і проведення фестивалю
Загальне керівництво по організації і проведення фестивалю «Запорозький спас» – ВГО Всеукраїнська федерація «Спас».
Безпосереднє проведення Фестивалю покладається на оргкомітет.

5. Учасники Фестивалю
До участі в Фестивалі запрошуються народні творчі колективи, спілки майстрів народної творчості, клуби історичного фехтування, школи національних бойових мистецтв, майстри народної творчості тощо.

6. Фінансування
Фінансове та матеріальне забезпечення заходу забезпечують організатори фестивалю. Учасники пленеру забезпечуються на час проведення фестивалю житлом, 3 – х разовим харчуванням та витратами на придбання квитків для приїзду і від’їзду. Всі учасники заходу будуть нагороджені пам’ятними відзнаками та дипломами. Переможці конкурсу на найкращу фігуру будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками. Учасники фестивалю – пленеру прибувають на захід зі своїм власним інструментом.
7. Заявки.
Для участі у фестивалі необхідно зв’язатися з організаторами заходу за наступними координатами: 69000, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України 58 а, Брудний Олег Любомирович – тел. (061) 233-23-67, моб. 096-947-03-88, oleg_brudnui@ukr.net.

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру