Хамів з польського радіо змусять відповісти за висловлювання про українок

Дата: 25.06.2012
Автор:

З-за недолугого патякання двох хамовитих футбольних коментаторів Ясь та Івась з "Євро-2012" винесуть неприємні враження

Висловлювання польських радіоведучих Міхала Фігурського та Куби Воєвудського щодо українок – це прояв ксенофобії, нечуване хамство і типовий прояв ненависті, зазначає Рада з питань етики ЗМІ, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на TVN24.

Про те, щоб визначити певну позицію з цього питання, Рада звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

“Ведучі радіо Eska Rock Куба Воєвудські і Міхал Фігурські знову спровокували слухачів різкою демонстрацією ксенофобії. Рада з етики мовлення ЗМІ оцінила висловлювання як прояв ксенофобії в ефірі національної радіостанції не тільки як нечуване хамство, але як типовий вираз ненависті. Це порушення принципів поваги та толерантності, закріплених в Статуті етики ЗМІ “, – заявляє Рада.

Рада з питань етики ЗМІ також звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоб визначити позицію з цього питання, наголосивши, що до них надійшло багато скарг з приводу висловлювань радіоведучих.

Прес-секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Катаржина Твардовська заявила, що вони будуть розглядати це питання.

“Слід виконати відповідну процедуру – ми повинні звернутись до радіостанції для отримання запису матеріалу і його оцінити. І вже потім Національна рада прийме рішення, чи буде застосований в даному випадку штраф” – заявила прес-секретар.

  Gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру