Всеукраїнські змагання “Лавa на лаву” присвятили роковинам зруйнування Запорозької Січі

Дата: 12.06.2012
Автор:

У  парку «Дубовий Гай» м. Запоріжжя пройшли Всеукраїнські змагання з боїв «Лава на лаву» на «Кубок імені князя Володимира Великого» та благодійний концерт на підтримку зборів коштів на пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, який буде встановлено на території Національного заповідника «Хортиця». Захід присвячений Козацькій Тризні – роковинам зруйнування Запорозької Січі. Про це “Козацькому краю” повідомили у Всеукраїнській Федерації “Спас”.

Змагання «Лава на лаву» є першими в світі змаганнями з колективного бою, коріння якого – саме на козацькому Запоріжжі, тому вони викликають велику зацікавленість спортсменів, працівників силових структур та інших не байдужих до спорту звичаїв та  історії своєї Вітчизни. «Лава на лаву» є традиційною забавою козаків. Існує козацьке прислів’я «Той не козак, що в лаві не стояв»!
У змаганнях приймали участь команди «Спас Батьки» (м. Запоріжжя), «Спас Сприяння» (м. Запоріжжя), Училище професійної підготовки працівників міліції (м. Запоріжжя), «Ніхто, крім нас» (м. Запоріжжя), «Булава» (м. Енергодар), Збірна команда Дніпопетровської області.
Відкривали змагання козачата Запорізької Школи «Спас», які, незважаючи на літню зливу, показали все своє завзяття та довели, що у бойовій справі нічим не поступаються дорослим козакам!
Справжнім «відкриттям» Турніру стала команда з міста Енергодара – «Булава»! Козаки вперше приїхали на подібний турнір та, продемонструвавши яскраву боротьбу, здобули почесне друге місце, поступившись у фіналі фаворитам змагань – збірній команді Дніпропетровської області!
Отже місця цбого разу розподілилися наступним чином:
І місце – Збірна команда Дніпропетровської області;
ІІ місце – «Булава» (м. Енергодар);
ІІІ місце – «Спас Батьки» (м. Запоріжжя).
По закінченню змагань на гостей свята чекав благодійний концерт за участю народної артистки України Ніни Матвієнко, гурту «Чорнобривці», Володимира Замишляєва та Анатолія Сердюка.

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру