“Тризубівець”, який підірвав бюст Сталіна у Запоріжжі – знову під судом

Дата: 17.05.2012
Автор:

16 травня у Галицькому районному суді відбулося судове засідання у справі про підпал у 2009 році офісу районної організації Партії регіонів. За підозрою у скоєнні злочину звинувачується Василь Абрамів — член ВО “Тризуб” ім. С.Бандери.

Підтримати Василя на судове засідання прийшли його мати, друзі, а також депутати Івано-Франківської обласної ради Василь Попович та Володимир Олійник. Однак, з боку позивача в суді не з’явився ніхто. Як відомо, позивачем у цій справі виступає голова Галицької РО Партії регіонів Володимир Бродович.
Після початку засідання захист подав клопотання про повторний виклик представника від позивача, а також слідчого у цій справі та експерта. Суд задовольнив клопотання і переніс слухання справи на 30 травня.
Депутати обласної ради та друзі підсудного вирішили все ж дізнатися про причини неявки Володимира Бродовича на засідання суду і вирушили до райдержадміністрації, де він займає посаду першого заступника голови. Однак, його робочий кабінет був зачиненим. Зв’язавшись з позивачем по телефону, В. Попович дізнався, що  В. Бродович знаходиться на нараді в обласному центрі, проте, на якій саме, і хто її проводить, останній  повідомити не захотів.
Захист підсудного та депутати обласної ради розцінюють дії позивача як неповагу до суду.
Адвокат підсудного Володимир Бандура не розуміє з яких причин так довго затягується розгляд справи, адже її порушено ще у 2009 році а останнє засідання відбулося у вересні минулого року. За його словами, єдиним аргументом обвинувачення В.Абраміва є те, що він 20 грудня між 2 і 3 годиною ночі мав необережність приїхати до Галича. За даними експертизи, зазначає адвокат, відбитки пальців на осколках пляшки від горючої суміші не відповідають відбиткам пальців В. Абраміва.
Будь-яких вагомих доказів вини підсудного, на думку адвоката Бандури, нема.
Нагадаємо, що Василь Абрамів уже умовно засуджений до трьох років і йому належить сплатити 11 000 грн штрафу за знищення бюсту Сталіна у Запоріжжі.

www.vikna.if.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру