Генерал більшовицького МВД згинув у бою з УПА 3 травня 1946 року

Дата: 03.05.2012
Автор:

Ці хлопці билися на своїй землі, за свою Батьківщину

У бою з підвідділом УПА “Месники” на території сучасної Івано-Франківщини 3 травня 1946 року загинув шеф МВД генерал-полковник Москаленко разом зі своїм штабом. Це був однн із найзначніших ворожих чинів, який програв у бою проти УПА. Варто відзначити ще декілька епізодів у боях УПА проти німецьких, польських та радянських загарбників, коли гинули високі чини окупантів.

У травні 1943 р. на шляху Ковель-Берестя Литовське, потрапивши в засідку, влаштовану УПА, гине группенфюрер і шеф СА Віктор Люце.

20 березня 1944 р. на трасі Ковель-Рівне відділ УПА атакував колону штабних більшовицьких машин, у результаті чого загинув командувач І Українського Фронту генерал Ватутін.

28 березня 1947 р. у бою з відділом УПА командира “Хріна” гине заступник міністра оборони Польщі генерал Кароль Свєрчєвський-Вальтер, відповідальний за втілення в життя акції “Вісла”.

Треба сказати, що командувач УПА Роман Шухевич готував замах і на диктатора Сталіна, але трагічна випадковість не дала можливості дівчині-боївкарю пристрелити його на трибуні мавзолею під час першотравневої демонстрації.

 

Ігор АРТЕМЕНКО – за публікацією www.banderivets.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру