Уродженець Чорнобаївщини став лауреатом Шевченківської премії – за історичну трилогію про козацьких джур

Дата: 09.02.2012
Автор:

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка за підсумками таємного голосування, яке відбулося сьогодні, 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року. Про це 9 лютого повідомили в Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

Так, лауреатами премії в галузі літератури стали Петро Мідянка за збірку поезій 2010 року “Луйтра в небо” (представлений на здобуття премії від Асоціації українських письменників) і уродженець Чорнобаївського району Черкащини Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей “Джури” 2007-1010 рр.. (“Джури козака Швайки”, “Джури-характерники”, “Джури и підводний човен”, представлений від Держтелерадіо України).

У номінації “літературознавство і мистецтвознавство” перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу “Історія української вишивки”.

У музичному напрямку лауреатом став композитор Віктор Степурко за псалмодейство “Монологи віків” для змішаного хору і соло інструментів (в семи частинах на канонічні тексти).

Премія в номінації “образотворче мистецтво” була “виписана” найдорожчому художнику України – Анатолію Криволапу за цикл з 50 робіт “Український мотив”.

www.radioera.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру