США санкціонували передачу конфіскованих російських активів на відбудову України

Дата: 11.05.2023
Автор:

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд санкціонував перше передання конфіскованих російських активів Україні з метою відбудови.

Як повідомляє Reuters, це будуть кошти російського олігарха Костянтина Малофєєва, які конфіскував суд США через звинувачення в ухилянні від санкцій. Їх можна передати Україні згідно з бюджетною поправкою, ухваленою у грудні 2022 року.

“Хоча це перше передання Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відбудову України, воно не буде останнім”, – заявив генпрокурор США Меррік Гарленд.

 На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну і масових антиросійських санкцій, введених у зв’язку з цим вторгненням, оперативна група “Російські еліти, довірені особи та олігархи” (REPO) заблокувала або заморозила активи росіян, які потрапили під санкції. Як йдеться в повідомленні Мінфіну США, були заморожені або арештовані активи на суму понад 58 мільярдів доларів.

У квітні стало відомо, що в Штатах розглядають можливість скерування російських активів на відновлення інфраструктури в Україні. Для цього можуть залучити $300 мільярдів Центробанку Росії, заблокованих у США та інших країнах.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру