Українка увійшла до списку 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

Дата: 05.12.2022
Автор:

Юристка з України Олександра Матвійчук визнана однією з найвпливовіших жінок світу

Українська юристка Олександра Матвійчук увійшла до списку 25 найвпливовіших жінок світу за версією британського видання Financial Times. Матвійчук є головою Центру громадянських свобод й займається фіксацією воєнних злочинів російської федерації.

Список Financial Times складається із трьох категорій: “Лідери”, “Герої” та “Творці”. Українка визнана однією із найвпливовіших жінок світу в категорії “Лідери”. Олександра Матвійчук увійшла до списку завдяки роботі Центру громадянських свобод, який у 2022 році зафіксував 27 тисяч воєнних злочинів російської федерації. Співавтор списку, лондонська шеф-кухарка і письменниця Оля Геркулес у колонці Financial Times зазначає:

39-річна українська юристка та правозахисниця наполегливо збирає докази воєнних злочинів рф в Україні з допомогою очолюваного нею Центру громадянських свобод. Її ЦГС зафіксував 27 тисяч воєнних злочинів, скоєних російськими військами – від обстрілів шкіл і пологових будинків до тортур і страт. Матвійчук протистояла найстрашнішим звірствам над нашим народом. Ця робота болюча, кропітка і надзвичайно потрібна. Коли стільки людей заплющили очі, вона наполягала на тому, щоб ми стали свідками. За це вона – сучасний герой.

Нагадаємо: президента України Володимира Зеленського названо людиною року за версією Financial Times.

Як повідомило видання, такий вибір було зроблено, оскільки «Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу у його боротьбі проти російської агресії». Президента України назвали антиподом володимира путіна, який ховається в Кремлі і чия одержимість відновленням імперії коштувала десятки, а можливо, й сотні тисяч життів.

У своїй статті FT порівнює Зеленського з прем’єр-міністром Британії Вінстоном Черчілем, який виступав по радіо, щоб згуртувати країну під час бліц-кригу: президент України так само використовує соціальні мережі для невпинної кампанії за військову та фінансову підтримку Заходу.

«Принагідно він став прапороносцем ліберальної демократії у ширшій глобальній боротьбі з авторитаризмом, яка може визначити хід ХХІ століття», – зазначає видання.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру