НАТО надасть Україні додаткове нелетальне обладнання

Дата: 29.11.2022
Автор:
НАТО надасть Україні додаткову допомогу в рамках пакета нелетальної підтримки, включаючи постачання пального та генераторів, що дозволить Україні встояти в умовах, коли путін хоче перетворити зимові холоди на зброю в ході російської агресії.

Про це сьогодні в Бухаресті під час пресконференції в ході першого дня роботи Північноатлантичної ради заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну допомогу. Сьогодні вони зробили додаткові внески до широкого пакета НАТО з підтримки України. Це передбачає надання термінової нелетальної підтримки, включаючи паливо та генератори, що допоможе Україні долати наслідки російських ударів по її енергетичних мережах. Я також був радий узяти участь у зустрічі міністрів закордонних справ G7, щоб підтвердити зобов’язання щодо структури надзвичайної допомоги для України та механізму координації такої допомоги», – сказав керівник НАТО.

Він зауважив, що Збройні Сили України досягли суттєвого прогресу, звільняючи українську землю та відштовхуючи російські війська. Водночас значна територія України все ще залишається під окупацією, і російські сили зберігають потужні спроможності та велику кількість військ.

«росія використовує жорстокі ракетні атаки та атаки дронів, щоб приректи Україну на холод та темряву цієї зими, президент путін намагається перетворити зиму на зброю, щоб примусити українців або замерзнути, або втекти. Він намагається зламати волю хороброго українського народу, та залякати всіх нас, хто його підтримує. Але наша зустріч сьогодні в Бухаресті надсилає потужний сигнал щодо єдності НАТО та щодо сталої підтримки України. НАТО не є частиною цієї війни, але ми будемо продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно. Ми не відступимо», – наголосив Столтенберг.

Він підкреслив, що політична та практична допомога НАТО для України відбувається зараз та триватиме ще довго.

«Я сподіваюся обговорити нашу подальшу підтримку для України із міністром закордонних прав Кулебою сьогодні, пізніше ввечері», – додав генеральний секретар НАТО.

29 листопада в Бухаресті розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, на якій союзники обговорюють найважливіші питання Євроатлантичної безпеки. В зустрічі візьме участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру