Дружні Україні держави Вишеградської групи розпочали найбільші військові навчання “Пума-22″

Дата: 05.11.2022
Автор:

4 листопада 2022 року в Республіці Польща розпочалися навчання «Пума-22», які є найбільшими військовими маневрами країн Вишеградської групи в цьому році. Про це повідомляють видання Polska Agencja Prasowa та сайт polskieradio24.pl.

Окрім підрозділів країн Вишеградської групи, в навчанні беруть участь підрозділи союзників з Великої Британії та США. Основним виконавцем навчань є 21-ша окрема гірськострілецька бригада, але до участі в навчаннях залучаються також інші підрозділи зі складу 18-ї окремої механізованої дивізії. У маневрах беруть участь майже 2 тисячі військовослужбовців та близько 300 одиниць техніки.

«Навчання триватимуть до 9 листопада. У них беруть участь військовослужбовці з Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, а також союзники зі США та Великої Британії, які перебувають на Підкарпатті у зв’язку з ситуацією за нашим східним кордоном», — зазначив майор Пшемислав Ліпчинський, прессекретар 18-ї механізованої дивізії.

«Метою навчань є покращення взаємосумісності військ, що беруть участь у навчаннях, а також перевірка здатності планувати, організовувати та проводити тактичні операції у взаємодії з союзниками», — наголошується в повідомленні.

За словами майора Ліпчинського, сценарії включають, наприклад, проведення маневреної оборони, форсування водної перешкоди на річці Сян, проведення ліквідації забруднення хімічними підрозділами, перевірку процедур виклику артилерії на вогонь (Call For Fire) та медичної евакуації (MEDEVAC), а також інтегроване гасіння пожежі. Завдання будуть виконуватися вдень і вночі. «Ми зосереджені на посиленні оперативної сумісності та розбудові довіри між військовослужбовцями з Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великої Британії та США, які беруть участь у спільних навчаннях», — додав він.

Він зазначив, що цьогорічні навчання матимуть дещо інший характер та сценарій. Навчання спиратимуться на досвід та уроки, отримані під час війни в Україні.

У навчаннях беруть участь переважно бронетанкові та механізовані підрозділи Сухопутних військ, але задіяні й інші роди військ — артилеристи, сапери, хіміки, зенітники та розвідники.

Майор Ліпчинський зазначив, що «один з епізодів навчань передбачає спільні стрільби бронетанкових підрозділів Польщі, Великої Британії та Чехії».

«Спільний вогонь на навчаннях вестимуть польські танки Leopard, британські Challenger та чеські T-72 за підтримки мотопіхоти, артилерії та авіації Повітряних сил», — сказав він.

Одночасно з «Пума-22», які є тактичними навчаннями з військами, проходять командно-штабні навчання: System-22, Gepard-22 i San-22.

«Саме командування та штаби відпрацьовують рішення щодо того, що буде відбуватися на театрі бойових дій. Використовуючи аналогію з людським організмом, можна сказати, що командно-штабні навчання — це тренування мозку, а на тактичних навчаннях з військами — тренування м’язів», — сказав Пшемислав Ліпчинський.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру