У Великобританії вийшла друком арткнига “Скарби України: культурна спадщина народу”

Дата: 02.11.2022
Автор:

«Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage» розповідає про мистецтво й спадщину України. Вихід такої книги — підтримка України, її культури та історії.

Серед тих, хто доклався до випуску видання — Андрій Курков, один з найбільш відомих українських авторів закордоном, перекладений 36 мовами світу. Його твори увійшли до списку європейських бестселерів.

У списку авторів і Діана Клочко, відома мистецтвознавиця, авторка книги «65 шедеврів українського мистецтва».

Максим Яременко, професор кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія», також у списку тих, хто працював над книгою «Скарби України».

Видання вже з’явилось на міжнародних майданчиках. Зокрема, придбати книгу можна на Amazon.com. Книга об’ємом у 256 сторінок, містить 220 ілюстрацій.

У анотації пишуть, що це — визнання багатої культурної спадщини України. В книзі представлено найважливіші витвори мистецтва та архітектурні пам’ятки країни від доісторичних часів до наших днів.

Оскільки цивілізований світ не визнав намагань росії підкорити України та привласнити собі її спадщину, зокрема й історичну, у промо текстах пишуть і про воєнні дії, які знищують пам’ятки.

«Скарби України» ведуть хроніку мистецтва та спадщини України в той час, коли люди, культура, пам’ятки та витвори мистецтва країни стикаються з руйнуванням та спустошенням. Цей список архітектурних пам’яток та творів мистецтва, створений у співпраці з групою відомих художників, кураторів та критиків, охоплює період від доісторичних часів до наших днів», — так представляють вишукане видання на книжковому ринку.

Книга «Скарби України», організована в хронологічному порядку за вісьмома розділами, містить понад 220 кольорових зображень, що демонструють усі: від скіфського золота, візантійських ікон і дерев’яних церков до золотоголових соборів, шедеврів авангарду та політичного мистецтва після Помаранчевої революції.

Зразки народного мистецтва вплітають у книгу динамічний та невгасимий фольклорний наратив України, створюючи візуальну текстуру та відчуття живої історії народу.

Це переконливий звіт про історію України, розказаний через призму ретельно відібраних ключових пам’яток, архітектурних пам’яток та витворів мистецтва. Усі зароблені кошти підуть до ПЕН-України, щоб допомогти українським авторам, які потребують підтримки.

Десять ключових видань з історії України планують викласти у вільний доступ. Мета проєкту, ініційованого МКІП — надати українцям безплатний доступ до 10 ключових видань з історії України, які має прочитати кожен українець, аби розуміти причини тієї війни, перемоги в якій ми прагнемо нині понад усе.

Охочим пропонують долучитися до вибору книжок із довгого списку, сформованого на основі тематичних каталогів, дані до яких Український інститут книги збирає від видавців та оцінює зусиллями незалежних експертів.

«Вечірній Київ»

 

 

 

 

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру