У парламенті Нідерландів підтримали резолюцію створення в Гаазі трибуналу над російськими військовими злочинцями

Дата: 23.10.2022
Автор:

Нижня палата парламенту Нідерландів – Палата представників – підтримала резолюцію із закликом створити в Гаазі спеціальний трибунал для суду над президентом Росії Владіміром Путіним та іншими причетними до воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RTL Nieuws.

Резолюцію до парламенту внесла партія D66, яка ще з референдуму 2016 року про ратифікацію угоди про асоціацію України та ЄС висловлювала підтримку Києву.

На думку політсили, Гаага – це логічний вибір для створення спецтрибуналу щодо Росії, оскільки тут уже розташований Міжнародний кримінальний суд і працювали попередні трибунали щодо воєнних злочинів.

 Член D66 Сьорд Вімер Сьордсма вважає, що трибунал є необхідним для притягнення до відповідальності безпосередньо Путіна, оскільки Міжнародний кримінальний суд не розглядає справи окремих осіб.

У Палаті представників Нідерландів уже лунають заклики почати перші кроки з підготовки такого спецтрибуналу, не чекаючи завершення війни Росії проти України. Так, резолюція містить заклик до влади Гааги почати пошук підходящої будівлі та глави МЗС – заручитися підтримкою ЄС і ООН.

Нагадаємо, в липні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав створити Спеціальний трибунал для притягнення вищого військового та політичного керівництва Російської Федерації до відповідальності за скоєні в Україні злочини.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру