Більшість українців підтримують боротьбу з окупантами до перемоги над росією і повернення всіх територій

Дата: 18.10.2022
Автор:

Бійці-черкащани біля купи знищеної рашистської техніки - "десь" на півдні України...

Більшість українців підтримують боротьбу з російськими окупантами до перемоги, якою вважають повернення Україні територій, що Росія захопила з 2014 року. Про це свідчать дані опитування, яке провели соціологи американської компанії Gallup.

“За понад шість місяців війни, попри те, що багато хто в усьому світі (включно з Росією) вважав, що Україна її швидко програє, більшість українців сповнені рішучості продовжувати боротися”, – йдеться у звіті Gallup.

Явна більшість – 70% усіх опитаних на початку вересня українців вважають, що Україна має продовжувати боротися, допоки не виграє війну з Росією. Трохи більше, ніж кожен четвертий (26%) виступають за якнайшвидші мирні переговори.

За продовження боротьби за перемогу у війні виступали більшість українців з усіх основних демографічних підгруп – 76% чоловіків та 64% жінок.

Як зазначається, підтримка продовження бойових дій сильніша у регіонах, найбільш віддалених від районів бойових дій.

Підтримка воєнних дій найбільш висока у Києві (83%), у західних (82%), центральних (78%) та північних (75%) регіонах країни. Менша кількість на сході країни (56%) та півдні (58%) підтримують продовження війни. У Криму опитування не проводили.

Українцям, які заявили, що необхідно боротися до перемоги, поставили додаткове запитання про те, що має статися, щоб Україна оголосила про перемогу.

Близько дев’яти з десяти (91%) заявили, що перемога означає, що українські війська повернуть собі всю територію, яку захопила Росія з 2014 року, включно з Кримом.

Результати опитування Gallup ґрунтуються на телефонних інтерв’ю, проведених 2–11 вересня 2022 року з випадковою вибіркою з 1000 дорослих віком 15 років та старших, які мешкають в Україні. Для результатів, що ґрунтуються на спільній вибірці дорослого населення країни, похибка становить ±4,3 процентних пункти.

Зазначається, що цей звіт є першим у серії, що ґрунтується на дослідженнях Gallup, проведених в Україні на початку вересня.

  • 6 жовтня повідомлялося, що за даними опитування, проведеного Reuters та Ipsos, майже три чверті американців вважають, що США мають підтримувати Україну, незважаючи на російські погрози застосування ядерної зброї.
  • Того ж дня Американська торгова палата в Україні заявила, що абсолютна більшість компаній-членів організації очікують на завершення війни у 2023 році.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру