Секретар РНБО: “Війна для росії вийшла на стадію стратегічного цугцванга”

Дата: 17.10.2022
Автор:

Секретар РНБО Олександр Данилов констатує: кожен наступний крок росії лише погіршуватиме її ситуацію

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов вважає, що кожен крок Російської Федерації погіршує ситуацію і наближає її до фіналу.

Про це він повідомив у Facebook, передають Патріоти України. ”Війна для Росії вийшла на стадію стратегічного цугцванга – кожен хід погіршує ситуацію і наближає до фіналу”, – підкреслив Данилов.

Зокрема, він перерахував п’ять ознак такої ситуації у РФ. “По-перше, путінська мобілізація перетворилася на втечу понад 500 тис. росіян, демонстрацію гнилості російської системи, смерть непідготовлених призовників, зростання обурення “глибинного народу”, падіння рівня підтримки війни й найголовніше – стала потужним фактором політичної дестабілізації у РФ”, – зазначив секретар РНБО.

“По-друге. Спроба анексії українських територій – безпрецедентна в історії ООН консолідація світу навколо підтримки України та засудження Росії (голосування Генасамблеї ООН, 12 жовтня 2022)”, – заявив Данилов.

“По-третє. Путінський ядерний шантаж – повне перезавантаження і модернізація структур НАТО, збільшення бюджету, переозброєння, готовність і здатність до жорсткої та негайної відповіді (навчання з ядерного стримування “стійкий полудень” — Steadfast Noo, 17 жовтня 2022). Загроза втрати впливових партнерів – Індії та Китаю”, – зазначив секретар РНБО.

“В-четвертих. Ракетні удари рашистів по столиці, містах України та критичній інфраструктурі – прискорення прийняття союзниками рішення про передачу ЗСУ сучасних систем ППО, створення потужної системи повітряного захисту (Рамштайн-6, 12 жовтня 2022)”, – констатував Данилов.

“В-п’ятих. Найголовніше – агресивна війна, розв’язана з метою знищення України, призвела до формування єдиної політичної української нації, сили якої все ростуть, а єдність російської псевдофедерації тане і входить в стадію напіврозпаду”, – підсумував секретар РНБО.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру