Відеокліп гурту “Spiv brativ”, присвячений знищеному крейсеру «Москва», отримав вже більше двох мільйонів переглядів на «Ютубі»

Дата: 25.06.2022
Автор:

 Відеокліп пісні гурту «Спів братів» з Черкас у перші ж тижні його розміщення на платформі Youtube набрав більше мільйона переглядів. На кінець червня, за перші два місяці трансляції до першого мільйону додався ще мільйон переглядів.

Назву пісні у різних джерелах пишуть по різному, найчастіше як «Масква». В офіційному ж альбомі від гурту назву прописано з маленької літери і латиницею – «maskva». Пісню гурт присвятив безславно затонулому від удару українських ракет російському крейсеру «Москва» – тому самому, який був посланий за відомою адресою захисниками острова Зміїного…

Пісня зі словами «Одна Москва пішла на дно – і друга піде заодно» – весела, оптимістична і переповнена віри в Перемогу України. Кліп можна переглянути за посиланням на Youtube

Користувачі Youtube залишили під кліпом величезну кількість захоплених відгуків українською, польською, англійською, російською і білоруською мовами. Позитивні враження від перегляду кліпу й прослуховування пісні висловили користувачі з України, Польщі, держав Балтії, Росії, Білорусі, Болгарії та інших країн.

Окрім того, пісня «maskva» – серед  найпопулярніших на українських FM-радіо, зокрема – у чартах колишнього «Русского радіо», перейменованого після початку повномасштабного вторгнення росії на радіо «Байрактар». Самі ж учасники гурту найбільше гордяться простим роликом TikTok, який записали на телефон бійці на фронті під слова «москва згоріла і втонула, москва пішла на корм акулам» – запальний танець воїни ЗСУ виконують у балаклавах, імітуючи «гру» на автоматі Калашникова замість гітари. Це відео вже теж стрімко набирає популярності у соцмережах – зокрема, на Facebook менш ніж за тиждень зібрало десятки тисяч «лайків».

Нагадаємо: «Спів Братів» – рок-гурт, створений 2010 року у місті Черкаси. У складі гурту грають у співають четверо рідних братів, яких у ЗМІ іноді називають «українським Бітлз» за аналогією з ліверпульською четвіркою: Дмитро, Артемій, Антоній і Леонтій Осичнюки.

Гурт завжди мав у репертуарі цікаві й оригінальні пісні власного авторства, проте найбільшу популярність в Україні і вже за її межами черкащанкам принесли пісні, записані після 24 лютого. Нині вони об’єднані одним альбомом під назвою «Музична оборона». Окрім пісні «maskva», до нього увійшли сингли «Час для розмов пройшов», «Ірпінь.Гостомель.Буча», «Чорнобаївка», «В городі Херсоні», «Bunker», «Ти кнопка» і «Після Перемоги».

Не зважаючи на війну, гурт «Спів братів» вже неодноразово «вживу» виступав перед величезними аудиторіями в Черкасах – брати завжди бажані на «квартирниках», прозваних черкащанками «підвальниками» з-за того, що в часі війни проводяться у бомбосховищах.

З 6 червня на всіх музичних платформах країни з’явився новий сингл гурту «Спів братів», який називається «Зброя, а не Таксі!» і складається з трьох нових пісень.

На одну з них, яка називається «На кораблі», вже відзнятий відео кліп, – пісня про російські кораблі, спалені українцями біля острова Зміїний.

Дві інші пісні присвячено трьом президентам: України, Росії і Білорусі. У пісні «Зброя, а не таксі» йдеться про Володимира Зеленського: «В той ранок, коли почалася війна, настали найважчі часи. Звучали тоді знамениті слова: «Мені треба зброя, а не таксі!» А в пісні «Превентивний удар» – насмішка над ворогами України, очільниками держав-агресорів: «І все було б смішно, якби не так сумно: два діда сидять, теліпають бездумно».

Авторка обкладинки для синглу черкасців «Зброя, а не Таксі!» – художниця, чиє ім’я приховане за ніком @natashale777 – її роботи відомі на всю Україну зображенням войовничих українок, які символізують різні міста нашої держави, що відзначилися у боротьбі проти окупантів.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру