11-річна українка встановила світовий рекорд Гіннеса, перевершивши досягнення китаянки

Дата: 15.02.2022
Автор:

Рекордсменка уже вдома: 11-річна українка Софія Тепла з Одещини літаком повернулася в Україну з італійського  Мілану, де відбулася церемонія відзначення тих, хто потрапив до оновленої Книги Гіннеса до книги рекордів Гіннеса.

Юна українка виконала неймовірно складний гімнастичний трюк і перевершила досягнення китаянки, яку досі вважали найкращою у світі.

Як зустрічали – тепер уже знамениту гімнастку, – йшлося у телевізійному сюжеті ТСН.

На летовищі юну рекордсменку та її маму зустрічали рідні та знайомі з квітами та двометровим іграшковим зайцем. І Софія, і її мама-тренерка кажуть — підтримка була неймовірною як з України, так і серед італійців.

У Мілан юну гімнастку запросили організатори книги рекордів Гіннеса, бо бачили, що дитина виконує дуже складні циркові трюки. Їй запропонували побити рекорд китаянки, а саме пройти на швидкість двадцятиметрівку у потрійній гімнастичній складці. Це коли людина прогинає тіло назад аж поки ноги не торкнуться голови і котиться вперед на великій швидкості. Маленька українка зробила це з першої спроби.

Софія тренується із 3-річного віку. Батьки запевняють – її не змушують. Мовляв, у доньки до цього здібності. І мрія – стати цирковою гімнасткою.

Уже невдовзі ім’я українки Софії Теплої впишуть у новий екземпляр книги рекордів Гіннеса. А вона вже планує виступи на циркових аренах світу. У Мілані її вже запросили до Португалії.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру