ВМС і ВПС ЗСУ провели у Чорному морі спільні тренування з боєготовності

Дата: 08.02.2022
Автор:
У північно-західній частині Чорного моря проведено плановий комплекс навчань та тренувань з бойової готовності Військово-Морських Сил Збройних Сил України у взаємодії з підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України. Учасники заходу перевірили готовність сил до реагування на кризові ситуації та відпрацювали спільні дії корабельним, береговим та повітряним компонентами.
Перед початком навчань, упродовж першої половини січня, командирами кораблів та частин ВМС ЗС України було проведено ряд занять і тренувань з бойової готовності. По їх завершенню, у визначених районах розпочалась активна фаза заходу з метою перевірки готовності до нейтралізації загроз з морського напрямку у взаємодії з іншими підрозділами сектору безпеки і оборони країни.
До навчань було залучено корабельно-катерні тактичні групи, літаки, вертольоти, підрозділи артилерії та морської піхоти. Відпрацьовувались питання ведення розвідки, оборони узбережжя і портів, охорони судноплавства тощо.
Серед іншого, під час виходу в море екіпажі кораблів та катерів національного флоту в складних умовах провели маневрування в строях та ордерах тактичних груп, здійснили практичні артилерійські стрільби по надводним цілям вдень і вночі та по береговим цілям в ході проведення навчання з висадки морського десанту на необладнану ділянку узбережжя. Також військові моряки провели тренування з боротьби за живучість корабля та захисту від підводних диверсантів під час стоянки на незахищеному рейді.
В іншому районі проведення навчань артилеристи морської піхоти ВМС відпрацьовували завдання із знищення надводних цілей умовного противника, зокрема, ворожого морського десантного корабля. За відповідним сигналом військовослужбовці батареї БМ «Град-21» здійснили марш до вогневих позицій, де вогнем з артилерійських систем реактивного комплексу було уражено засоби противника.
Авіаційний компонент навчання в основному був представлений гелікоптерами морської авіаційної бригади, яка забезпечувала виконання завдань підрозділів морської піхоти та корабельно-катерної тактичної групи. Екіпажі вертольотів після отримання завдання щодо знищення противника, здійснили пошук, бойове маневрування та ураження цілей практичними пусками некерованих ракет.
До участі в навчаннях долучився підрозділ, на озброєнні якого стоїть український мобільний ракетний комплекс з протикорабельними ракетами Р-360 Нептун. Отримавши бойове розпорядження особовий склад підрозділу здійснив марш у визначений район та наніс умовний ракетний удар по противнику.
За підсумками комплексу навчань та тренувань військові з успішністю впорались з поставленими навчально-бойовими завданнями щодо захисту країни з морського напрямку.
Служба зв’язків з громадськістю
Командування Військово-Морських Сил
Збройних Сил України

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру