Художник з Дніпра присвятив серію малюнків запуску в космос українського супутника

Дата: 26.01.2022
Автор:

Супутник «Січ-2-30» надихнув художника із Дніпра Максима Паленка, пише газета День.

Графік та ілюстратор Максим Паленко відомий чудовими ілюстраціями для книжок видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Роботи, присвячені польоту українського супутника «Січ-2-30» він розмістив на сторінці соціальної мережі Фейсбук. Художник символічно зобразив старт ракети з українським супутником на борту у вигляді «кам’яної баби» як одного з символів Дніпра.

Крім того, поверненню України в космос Максим Паленко присвятив ще одну роботу, на якій зображений герой українського народного фольклору – козак Мамай, який сидить у скафандрі астронавта на поверхні Місяця. Поруч із ним стоїть кінь, також одягнений у скафандр.

«Клааас!! Український супутник forever!!!!», «На Марсі буде українська СІЧ!», «Ось він – ідеальний символ Дніпра!», – пишуть захоплені друзі художника у коментарях. Деякі з них уже виявили бажання придбати футболку із космічними малюнками Максима Паленка.

Відзначимо, що український супутник, запущений у космос з мису Канаверал (США) 13 січня 2022 року, сконструювали земляки художника з Дніпра – спеціалісти КБ «Південне».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру