Набув чинності закон “Про основи національного спротиву”

Дата: 02.01.2022
Автор:

В Україні набув чинності закон “Про основи національного спротиву”, прийнятий парламентом і підписаний президентом влітку цього року.

Джерело: Українська правда

Деталі: Документ урегульовує розвиток територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до національного спротиву.

Чисельність ЗСУ збільшується на 11 тис.: 10 тис. – для військ територіальної оборони і 1 тис. – для сил спеціальних операцій.

Сили територіальної оборони виводяться зі складу сухопутних військ ЗСУ і отримають окреме фінансування. Саме їм відводиться провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України.

Закон визначає такі поняття як “національний спротив”, “територіальна оборона”, “рух опору”, “добровольче формування територіальної громади” тощо.

Як зазначав президент Володимир Зеленський, заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

За його словами, закон “Про основи національного спротиву” дає змогу в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі.

Сили тероборони очолив генерал-десантник Юрій Галушкін

Що передувало: 1 січня президент Володимир Зеленський призначив Юрія Галушкіна командувачем Сил територіальної оборони Збройних cил України. Юрій Галушкін – бойовий бригадний генерал, який на початку бойрвих дій у зоні АТО командував Високомобільними десантними військами ЗСУ.

Передісторія:

  • 25 травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради закон про основи національного спротиву і у зв’язку з ним пропонував збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців.
  • 16 липня парламент остаточно ухвалив президентський законопроєкт №5557 про основи національного спротиву.
  • 29 липня президент підписав цей закон.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру